Je li vaš dragi 'materijal' za oca vašeg djeteta

20/11/2018

Dugo ste u vezi, partner je spreman za djecu, ali vi još uvijek niste sigurni je li on pravi izbor za tu ulogu? Možda vam stvari budu jasnije kad si postavite ova pitanja...

KAKO SE NOSI S ODGOVORNOŠĆU? Ima li nezgodnu naviku ostaviti svaki posao nakon nekoliko mjeseci? Je li završio školu ili visoki studij koji je započeo ili je odustao na pola? Je li bio na visokom i odgovornom položaju i kako se s tim nosio? Brak i roditeljstvo dugoročne su obaveze pa budući otac mora pokazati da je sposoban istrajati u onome što radi, čak i kad se suoči s problemima. Sustavnost i odgovornost ključne su riječi. Psiholozi savjetuju da analizirate i njegovu odgovornost prema vama. Održava li obećanja? Ponaša li se prema vama s poštovanjem i kad je umoran i pod stresom? Napravi li ono što je rekao da će napraviti ili uvijek pronalazi izgovore zašto nešto nije napravio ili ispunio obećanja.  Sve su to vještine kojima bi muškarac morao ovladati prije nego postane otac. 

IMA LI SMISAO ZA HUMOR? Kako se vaš partner ponaša kad je nervozan ili razočaran? Kako reagira ako izvedete neku glupost ili ga nehotično dovedete u nelagodnu situaciju? Između prvih zubića, prljavih pelenica i besanih noći, njegov (i vaš) smisao za humor mogu biti najčvršći cement povezivanja i preživljavanja. Svakodnevne nezgode koje se događaju svim roditeljima ujedno su i neki od najljepših trenutaka zajedništva koje ćete vi, vaš partner i beba doživjeti. Ako im možete pristupiti s humorom.

KOLIKO JE OBZIRAN? Kad su posrijedi njegovo vrijeme, novac, iskazi nježnosti i spremnost na kompromis, koliko je široke ruke? Ako je škrt s bilo čim od navedenog, možda bi bilo pamentno razmisliti o tome hoće li vam biti prava podrška kad postanete roditelji. Ili će očekivati da vi preuzmete veći dio obaveza na sebe.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj