Ispovijest solerice: „Nemam dečka jer je to moj izbor!“

16/08/2016

Ako je pitati zajednicu, uvijek postoji razlog zašto je djevojka sama – njen izgled, njeni nedostižni standardi, a možda i njena nesposobnost da zadrži frajera. Kako god bilo, one postaju predmet žaljenja, ali kolumnistica Sheena Sharma odlučila je dokazati suprotno.

„To što sam sama moja je krivnja. Ne, 'krivnja' je pogrešna riječ. Prava riječ je izbor.“

Tako svoju ispovijest započinje kolumnistica Sheena Sharma, djevojka kojoj je dosadilo objašnjavati ljudima zašto trenutno nema potrebu ikoga držati za ruku.

„Stalno sam sama. Najveća sam 'solerica' od svih koje poznajem i da, žalim se što nemam nikoga, ali i uživam u toj samoći. Dala sam priliku frajeru koji me godinama pokušao osvojiti, ali sam ga odgurnula od sebe čim sam shvatila da se previše približio.

Razmazila sam samu sebe jer uživam kad se prema meni ponašaju onako kako zaslužujem, ali onda se nešto dogodi i ne želim više biti razmažena. Taj me osjećaj više ne uzbuđuje.“

Ne dajte se prevariti, razlog Sheenine samoće nije nedostatak frajera. Naprotiv, ne zna objasniti trči li velik broj frajera za njom zbog njezinog izgleda ili zbog nedostupnosti kojoj ne mogu odoljeti.

Ipak, bez obzira na razloge, ona samostalno želi otkriti ono što će ona smatrati najboljim načinom života – sve dok je onaj pravi ne obori s nogu i dovede u ono stanje u kojem ne može zamisliti život bez njega.

f

„Želim nešto reći u ime one djevojke koja je vječno sama. Molim vas, nemojte ju sažalijevati. Ako ona stvarno želi biti s nekim, ona će to i učiniti. Doći će trenuci u njezinom životu kad će joj biti teško i trebati podrška poput zagrljaja dečka ili muža, ali ona ima prijatelje. Ona nije slučajno sama. To je njen izbor.

Ona ne zaslužuje bilo kakvu vezu. Ona želi vezu s muškarcem o kojemu je oduvijek sanjala i za kojeg je sigurna da ju zaslužuje.

Možda sam u beskonačnoj potrazi za čovjekom koji ne postoji, ali neću odustati dok ne budem sigurna da takav ne postoji. A, ako ga nikad ne pronađem? Pretpostavljam da ću onda ostati sama zauvijek.


Imam stav, moja su očekivanja visoka, moja je tvrdoglavost uporna. Ne, nisam dobra kandidatkinja za 99,9 posto muške populacije. Vjerujem da je lako pronaći dečka, ali nije lako pronaći onog savršenog – stvorenog baš za tebe.“

Naposljetku, svaka djevojka ima izbor. Sheena je djevojka koja je izabrala slobodu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj