Ispovijest nekadašnjih parova: Ove lekcije smo naučili nakon pomirenja s bivšim

30/10/2015

Pročitajte ispovijest zaljubljenih parova koji su odlučili dati još jednu šansu njihovoj vezi.

Često se događa da poslije prekida oba partnera pate i osjećaju se povrijeđeno zbog nepromišljene odluke, brzopletosti ili greške koje su učinili. Onda počinju sebi postavljati pitanja - "O čemu sam mislio? Što sada da radim bez njega? Da li da joj pošaljem poruku?"

Nekada je to dobro napraviti i provjeriti što točno naš partner osjeća jer postoje mnogi slučajevi pomirenja nakon kojeg su se još više voljeli i cijenili.

Pitali smo četiri ljubavna para da nam otkriju što su naučili nakon pomirenja s bivšim.

1. Ljudi su formirane ličnosti i oni se mogu promijeniti samo kada hoće i na način koji žele

Iva je imala dvogodišnju vezu koja se zasnivala na konstantnim prekidima i pomirenjima, koje danas opisuje kao najburniji dio njenog života.

"Slobodno mogu reći da je to bila moja prva prava veza tako da sam naučila dosta iz nje i gledajući iz sadašnje perspektive, ne bih joj se voljela vratiti, kaže Iva. On je bio dosta stariji i iskusniji dečko, što je kompliciralo naš odnos od samog početka. "

Unatoč lojalnosti, Iva nije previše uvjerena u njegovu predanost u vezi. Čak i kada je on bio tu, ona nikada nije bila njegov prioritet i uvijek ju je stavljao u drugi plan. Kada se konačno odvojila od njega i od ponižavajućih scena koje joj je stalno priređivao, shvatila je da nikada od njega neće dobiti ono što želi.

"Shvatila sam da stvari koje želim u vezi nisu ludosti. On je imao toliko emocionalnih problema zbog čega sam mu očajnički pokušavala pomoći, jer sam mislila da će on biti osoba kakvu želim, ali nisam bila u pravu. Sada sam u zdravoj vezi koja je daleko drugačija od onih dana kada sam po cijelu noć i dan doživljavala gluposti i poniženja. Dobra stvar je što sam naučila prihvatiti partnera i biti s njim isključivo ako mi odgovara, a ne mijenjati ga. "

2. Mi nikada nećemo biti ponovo zajedno i tvoj penis je i dalje mali

Kad je Anita rekla ovo dečku s kojim je izgubila nevinost, odlučila je u potpunosti iskoristiti njen novi singl status stjecanjem dragocjenog iskustva u krevetu s drugim muškarcima.
„Shvatila sam tijekom ovih mojih burnih seks faza da moj bivši dečko nije bio obdaren u usporedbi s mojim novim žrtvama.“


Poslije nekoliko godina, Anita i njezin bivši su se počeli ponovo viđati, više iz dosade. "Bila sam toliko znatiželjna vidjeti kakav će nam seks biti pet godina kasnije", rekla je ona. Njezina dragocjena lekcija iz kreveta (s bivšim s kojim je izgubila nevinost) je glasila: njegov penis je i dalje mali i seks je i dalje loš!

3. Kada se par ponovno pomiri, oni pokušavaju opravdati svoje razloge za prekid

Naročito ako je razlog prekida prostorna udaljenost i nijedna strana nije spremna pokrenuti se i riješiti problem koji postoji između njih. Kada se Sven zaljubio u Tihanu, oboje su znali da je njihovo vrijeme za viđanje ograničeno, s obzirom na to da je Tihana imala plan promijeniti posao za godinu dana što je značilo preseliti u drugi grad.

Nitko od njih nije bio oduševljen idejom o planiranju prekida tako da su pustili da se ljubav razvija spontano, ali na kraju je datum selidbe bilo teško ignorirati. Prekinuli su.
Kada se ona konačno preselila u drugi grad, novo okruženje joj nije godilo tako da je već sljedećeg vikenda odlučila da je Sven posjeti jer je imala ludu potrebu da ga vidi. "Otišao sam do nje i sve je bilo predivno, zaljubio sam se ponovno u nju i ponovno smo bili zajedno", iskreno govori Sven.

Prvi mjesec veze na daljinu je prošao ok, da bi odmah potom Tihana rekla Svenu da joj je potreban prostor i mala pauza. Bilo mu je teško ali je prihvatio njezinu želju. "Sada drugačije gledam na stvari. U trenutku kad me je poželjela vidjeti, bio sam tu za nju. A onda kad joj je bilo odlično u životu, bio sam joj ponovno drugi, rezervni plan" zaključuje Sven.
Nekoliko mjeseci kasnije njih dvoje su ponovo pokušali biti zajedno, ali su shvatili da im ne ide. Tihana je bila predaleko, a Sven iscrpljen i umoran od takve veze.


4. Ako se nastaviš viđati s bivšim nećeš moći naći nekoga s kim bi bio u sretnoj vezi

Branka je provela šest godina u vezi, ne videći sve njene mane. Ona i njezin dečko su počeli izlaziti još u srednjoj školi i pokušavali su održati vezu na daljinu kada je Zvonko nastavio igrati nogomet na fakultetu. Branka je već tada postupno shvaćala da veza tako neće moći funkcionirati.

Sljedeće godine, ona je otišla na fakultet i njih dvoje su se počeli viđati kad su dolazili kući, na praznicima ili tijekom vikenda. Ali tada se povjerenje već počelo gubiti.

"On je odjednom postao skeptičan i nepovjerljiv. Non stop je provjeravao s kim sam i kad god sam se družila s bilo kojim muškarcem, on me je optuživao da ga varam." Svađe su postajale sve agresivnije ali Branka je i dalje mislila da će se stanje u vezi popraviti.

Situacija se ipak drugačija odvijala. Kap koja je prelila čašu je bio trenutak kad ju je on počeo fizički maltretirati. Kad mu je rekla da je kraj, on je potpuno poludio. Sljedećih nekoliko tjedana nisu se čuli, ali je on ubrzo pokušao činiti sve da mu se ona vrati. Slao joj je pisma, cvijeće, poklone. S obzirom na to da je bio previše uporan, Branki je to oduzimalo previše energije i počelo joj je smetati. Nakon saznanja da se iza pokušaja pomirenja nalazi njegovo depresivno stanje i problem s drogom, ona je potpuno prekinula kontakt i odlučila ga zauvijek zaboraviti.
Iako se njeno srce i dalje oporavlja od prekida, Branka sada shvaća da ona mora imati više razumijevanja za sebe. "Moraš naučiti voljeti sebe kako bi voljela nekog drugog", napominje ona.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj