Glavni razlog zbog kojeg vas još nije zaprosio bi mogao biti novac

05/04/2019

A znamo i koji su im presudni faktori za ulazak u brak

 Ako se pitate zašto vas vaš partner još nije zaprosio, niste sami. Ipak, ako mislite da je to zato što se dvoumi jeste li baš vi "ona prava", vrijeme je da se uozbiljite jer izgleda da frajeri o tome razmišljaju racionalnije nego što biste se nadale. Naime, prema nedavnom istraživanju, financije su glavni razlog zašto muškarci odgađaju brak.

27% je reklo da ih njihova trenutna zarada, kao i potencijalna zarada, sprječavaju od toga da postave to pitanje

26% je kao razlog odgađanja navelo vlastiti dug, a 17% dug njihove partnerice

17% je navelo trošak samog vjenčanja kao razlog odgađanja

profimedia-0006123661

Osim toga, istraživanje je ustanovilo kako im je odabir zaručničkog prstena jedan od najvećih problema (50%) te da ih čak 40% smatra da njihova odabranica ima previsoka i nerealna očekivanja. Što se tiče glavnih stvari o koje su muškarcima presudne za ulazak u brak, ni tu nema puno prostora za filozofiranje i romantiku. Stvari koje će uzeti u obzir prije nego što se odluče postaviti pitanje su duljina veze, zdravlje i životni stil partnerice i financije. A vi ste mislili da njega brine jeste li srodne duše...

Koliko god vam se ovo hladno činilo, zapravo je dobro znati da ste s nekim tko racionalno razmišlja o vašoj budućnosti i želi odgoditi svadbu za trenutak kad je nećete vi i vaši roditelji otplaćivati do kraja života, dok druga polovica obitelji otplaćuje rate za prsten koji je bio "dovoljno dobar" za vas.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj