Dvaput razmislite o prihvaćanju zahtjeva za prijateljstvo

05/04/2013

Facebook se na prvi pogled čini kao zabavan način izmjene poruka s partnerom. Ipak, stručnjaci upozoravaju da razmislite o takvom “prijateljstvu”... ili barem uzmete stanku u pregledavanju njegova profila. Evo i zašto

●Statusi koji su krivo protumačeni – Na mreži nema mnogo mjesta za izražavanje misli pa izjavu poput “Danas sam živčan” možete shvatiti kao napad na sebe, ali i obrnuto. Umjesto da svoje emocije pokušavate izraziti online, pričajte izravno.

● Gubite osjećaj misterija – Ako je jedno od vas (ili oboje) kronični ovisnik o Facebooku te dijeli i najmanje detalje intime, poput onoga što ste jeli za ručak, nećete imati mnogo tema za razgovor kada se vidite, a to ne pomaže zdravoj komunikaciji.

● Postovi na zidu mogu uzrokovati paranoju – Ako mu bivša cura ostavi post na zidu koji vi protu-mačite kao flert, to je teško ignorirati... Vjerojatno se ne želite osjećati poput psihopata, ali, paranoja će vas, pretpostavljamo, proganjati. U ovakvom je slučaju ne-znanje blagoslov, ali ako ste već u takvoj situaciji, vjerovanjem da će se on prikladno ponašati, stva-rate čvrstu osnovu veze.

● Prelagano je – Poruka “Volim te, srećo!” na Facebook zidu je kao energetsko piće – brza i umjetna te zapravo ne čini ništa na duge staze. Kada mu u lice kažete “Volim te”, to vašu intimu stavlja na pravo mjesto – samo između vas dvoje, a ne između vas i vaših 567 prijatelja.

Foto: Getty Images

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj