Dejting pravila u zemljama diljem svijeta

06/09/2017

Spremite se, krećemo u potragu za najromantičnijom zemljom!

U zemljama diljem svijeta ne vrijede ista 'dejting pravila', ali sigurni smo da ćete se uz naš mali priručnik vrlo brzo snaći u ovoj nepoznatoj džungli!

VOULEZ-VOUS COUCHER AVEC MOI?

Možda ćemo vas razočarati, ali Francuska i nije toliko romantična zemlja kao što je zamišljate. Za ovaj pogrešan utisak koji imamo možemo okriviti sve one senzualne filmske scene snimljene u Parizu, kao i knjige čija se ljubavna radnja događa upravo u ovoj državi. No, nepisano je pravilo da Francuskinje uopće ne idu na spojeve, kao i da tijekom svoje veze ne prakticiraju formalna viđanja i pokazivanje previše emocija u javnosti. Također, čak i ako se prema muškarcu postavite prijateljski, nemojte se začuditi ako vas na kraju večeri ipak pita da s njim provedete strastvenu noć.

SAVRŠEN UGOĐAJ

U Južnoj Koreji običaj je da muškarac svojoj pratilji nosi torbu, bilo da je u pitanju šetnja ili shopping. Istina je da bismo bile daleko od kuće, ali sigurno bismo se lako navikle na ovaj kraljevski tretman.

BRAČNI MARKETI

Roditeljsko provodadžiranje dobiva potpuno novo značenje u Kini. Takozvani "bračni marketi" veoma su popularni u ovoj dalekoj azijskoj zemlji, a riječ je o mjestima gdje roditelji donose fotografije svoje djece koja kroz život i dalje koračaju bez ljubavnog partnera. Biste li se sramile kada bi vaši najdraži postupili po ovoj tradiciji?

SAMO ZA ROMANTIČNE DUŠE

Ako ste zaljubljenica u stare ljubavne filmove gdje dame u raskošnim haljinama smiju samo pogledima komunicirati sa svojim princem na bijelom konju (koji zaista postoji) prije nego što dobiju blagoslov roditelja da stupe u intimniji odnos s izabranikom, destinacija poput Austrije sigurno će vam se svidjeti. Ljubljenje ruke i dalje je veoma zastupljeno, posebice u glavnom gradu, a za nepopravljive romantike ovo je idealno mjesto za ljubavnu potragu.

BRRR, ZAGRIJ ME!

Najbolji način da se ugrijete na hladnom Islandu? Definitivno vrela noć u nečijem krevetu. Upravo to i je najučestaliji način započinjanja veze na ovom kraju svijeta. Zaključak? Seks na jednu večer na Islandu nekada može potrajati i do nekoliko godina.

TI, JA I "FIKA"?

Jeste li čule za izraz "fika"? U Švedskoj ova riječ označava neobavezno ćaskanje u kafiću s osobom suprotnog pola. Ovaj proces upoznavanja veoma je bitan ako se želite upustiti u ozbiljniju vezu ili barem saznati kakvu kavu preferira vaša simpatija.

ŠPANJOLSKA SERIJA

Španjolska, zemlja strasti, uzbudljivih ljubavnih priča i jako čudnih običaja. Čak i prije nego što se sastanu prvi put, parovi će stvoriti ljubavnu povijest vrijednu svakog spomena. Kako im zavođenje, odnosno lov na partnera predstavlja ogromno zadovoljstvo, Španjolci će se svađati, miriti i započinjati dramu oko sitnica čak i u slučaju da se s osobom koja im se sviđa nikada ranije nisu vidjeli. Oni zapravo smatraju da je taj dio neophodan kako bi veza bila uzbudljiva i kako bi vatra između partnera neprestano gorjela.

ZAŠTITNIČKI NASTROJENI

Ako ste do sada mislile da je otvaranje vrata ultimativni džentlmenski potez, posjet Italiji mogao bi vam promijeniti pogled na romantiku. Kako bi zaštitili ženu od onoga što se krije iza zatvorenih vrata, Talijani će uvijek prvi ući u prostoriju umjesto da prednost prepuste dami. Lijepa gesta, zar ne?

NEŠTO SLATKO KAO ČOKOLADA

Dan zaljubljenih u Japanu proslavlja se tako što žena svojoj jačoj polovici poklanja čokoladu, a ako je ljubav uzajamna, točno mjesec dana poslije, na takozvani Bijeli dan, on će joj uzvratiti istim poklonom, ali u bijeloj boji.

GDJE NA PRVI SPOJ?

Iako je Amerika poznata po filmskim ostvarenjima u kojima je „one night stand“ uobičajena pojava, čak 80 posto stanovništva tvrdi kako ne prakticira seks na prvom dejtu. Da su, međutim, sačuvali dozu romantike govori činjenica da je popularna kafeterija Starbucks po anketi iz 2016. godine proglašena mjestom na kojem se obavi najviše prvih spojeva.

DODAJ ME NA FEJSU

Vjerujete li da posredstvom interneta možete upoznati svoju srodnu dušu? Online upoznavanje nerijetka je pojava u Iranu, gdje običaji ne dozvoljavaju da se partneri viđaju bez nadzora roditelja, a prije samog braka žene svog dragog mogu posjetiti samo tri puta.

KAKO UKRASTI MLADU

U Rumunjskoj je i dalje aktualno staro vjerovanje da ako muškarac „ukrade“ ženu na tri ili više dana, ona automatski postaje njegova supruga. Biste li u tom slučaju ipak odlazile na neobavezne sastanke s jačim spolom ako ga prethodno dobro ne upoznate barem dopisivanjem? Hm, čisto sumnjamo.

KUĆICE LJUBAVI

Očevi se uglavnom zaštitnički postavljaju prema svojim kćerkama pa im ponekad jako teško pada činjenica da su njihove male princeze dovoljno odrasle da u svoj život puste još neku osobu muškog spola. U Kambodži ovo nije slučaj. Roditelji kćerkama grade „kućice ljubavi“ u koje smiju dovoditi koliko god muškaraca žele sve dok ne odluče koji je baš onaj Pravi za njih.

PLUS SIZE

Ako pazite na svoju liniju ili ste prirodno jako mršave, onda nemate šanse za ljubav u Mauritaniji. Krupnije djevojke u ovom dijelu planete dosta su izazovnije i djeluju fatalno na muškarce jer se njihove obline zapravo smatraju odrazom bogatstva, znanja i mogućnosti njenog suđenog partnera.

SVATKO SVOJE

Prvi mjeseci veze uglavnom su propraćeni jednom velikom dilemom: tko bi trebao platiti račun, dečko ili cura? U Nizozemskoj upravo iz tog razloga postoji nepisano pravilo da svatko plaća za sebe. Naravno, uvijek možete naići na muškarca koji se od drugih izdvaja po svojim džentlmenskim osobinama... Ako ste sretnice!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj