Je li vaša ljubomora opravdana?

25/06/2013

Ljudi koji su u vezama barem ponekad osjete ljubomoru. Tog se osjećaja najvjerojatnije nikada nećemo riješiti, ali možemo naučiti kako se s njim najlakše nositi. Stručnjaci su napravili popis situacija kada nemate razloga za brigu, ali i onih kada morate biti na oprezu...

1. Pogledom odmjerava sve zgodne žene koje sretne

Nagonski se zagledamo u nekoga tko stvarno dobro izgleda, ali to ne znači da želimo nešto s tom osobom. Ako takvo ponašanje postane pretjerano i ako on u vašem prisustvu skida pogledom sve zgodne žene u vašoj okolini, dajte mu do znanja da vam to jako smeta.

2. Njegova najbolja prijateljica iz ureda izgleda kao top - model

Posao je mjesto gdje se razvija najveći broj afera, stoga obratite pažnju na ovu izrazito opasnu situaciju. Prije nego što mu bilo što prigovorite, recite mu da se osjećate nesigurno u vašoj vezi. Ako nakon toga bude suosjećajan i bude li vas nastojao oraspoložiti, vjerojatno je njihov odnos samo prijateljski, a ako se previše trudi negirati bilo kakav odnos s kolegicom - možda imate razloga za brigu.

3. Ide na večeru s bivšom

Ako vaš odnos nije nimalo narušen i sve funkcionira savršeno, možete biti opušteni. Jedino možete predložiti da umjesto večere odu na ručak ili kavu. Međutim, ako vas nije nikada upoznao s njom, a raskinuli su nedavno, primjećujete da mu je još uvijek draga ili ga ona često zove, velika je vjerojatnost da među njima nije sve gotovo.

4. Njegov najbolji prijatelj slavi momačku u striptiz klubu

Vjerojatno poput većine žena ne volite striptiz klubove, a pogotovo da vaš dragi ide u neki od njih. Budite iskreni s njim, ali mu nemojte izričito braniti da ide na proslavu jer možete izazvati nepotreban sukob! Dajte mu do znanja da vas ne oduševljava ta ideja. Ako vas smiruje i uvjerava vas da nemate razloga za brigu vjerujte mu, a ako se naljutio, vjerojatno je imao neke skrivene namjere za tu večer.

5. Stalno se dopisuje s nekim, a vi ne znate s kim

Moguće je više razloga zašto to radi: vjerojatno ste mu naporni s pitanjima tko mu stalno šalje poruke pa vam zato neće reći i samo vas pokušava izbaciti iz takta ili je stvarno glup pa se dopisuje s drugom u vašoj prisutnosti. Koji god razlog bio, razgovarajte s njim o tome!

6. Izlazi sam sa svojim prijateljicama

Ako ih i vi poznajete i često i vi izlazite zajedno s njima, vjerojatno nemate razloga za brigu. Međutim ako nekoj od njih stalno priređuje neka iznenađenja, poklanja previše pažnje ili u zadnje vrijeme samo s njom izlazi, dobro otvorite oči i otkrijte što se događa!

7. Kaže da je vaša najbolja prijateljica komad

Ako to kaže u nekoj raspravi kako tko izgleda, nemojte mu to uzeti za zlo. Ali ako to kaže bez razloga i povoda i to često ponavlja, očito je da mu se ona sviđa. No dok god je uz vas i ne djeluje u krivom smjeru sve je u redu. Vi njemu možete reći da vam se sviđa njegov najbolji prijatelj i sigurno vam više neće spominjati vašu zgodnu prijateljicu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj