Biste li izlazili s frajerom koji je prevario curu? Makar i s vama!

08/04/2013

Ok, možda je ona stvarno bila pogrešna, a vi ste prava. Ili si dečko jednostavno ne može pomoći? Saznajte isplati li se riskirati s tipom koji ima povijest varanja

Kada je Rihanna nedavno snimljena kako u ranim jutarnjim satima napušta stan Ashtona Kutchera, njezine su obožavateljice bile zgrožene. I to ne zato što su bile ljubomorne jer je dograbila seksi Ashtona, pa čak ni zbog solidarnosti s Demi Moore kojoj srce još nije prestalo krvariti. Više je to bila reakcija kao kad vidite neku naivčinu u zoološkom vrtu kako s osmijehom od uha do uha ulazi u kavez s krvoločnim tigrovima i lavovima noseći im uz to kockice šećera i gladeći ih po brkovima i grivi. Pa što je, pobogu, toj curi u glavi? Zar nikad nije čula da vuk mijenja dlaku, ali ne i ćud? I da će dečko koji jednom prevari curu, po svemu sudeći to i ponoviti, ma koliko se puta ispričavao svojoj voljenoj preko fejsa ili dnevnika. Uostalom, svi znamo što se 2010. dogodilo s Jessejem Jamesom nakon što je prekinuo sa Sandrom Bullock.

Serijski prevarant profurao je sa 28-godišnjom Kat Von D, majstoricom tetovaže, a očito i majstoricom zatvaranja očiju. Šest mjeseci kasnije Jesse i Kat bili su zaručeni, a samo četiri mjeseca nakon toga Kat je progledala i na fejsu napisala: “Dragi prijatelji, danas je gotovo jer sam upravo saznala da me Jesse protekle godine uspio prevariti sa 19 žena.”

Oprez! Čudovište bez srca!

I što sad da cura radi osim da mu poželi po cijelom tijelu istetovirati imena svojih konkurentica. Plus giga natpise na prsima i leđima: “Oprez! Najveći hodajući gad! Rijetka vrsta – nema srca! Zatvoriti unutar titanskih rešetaka – zauvijek!” “Naime, jedna od većih pogreški mladih, naivnih cura poput Rihanne jest ta što misle da mogu ukrotiti čudovište i da će s njima sve biti drugačije”, kaže psihologinja Annie Crookes. Znate već priču. Upoznale ste sjajnog frajera. Tip je zgodan, uspješan, duhovit, drag prema vašim frendicama i mami, a jedina mrlja u njegovoj ljubavnoj karijeri je to što je prevario svoju djevojku. I curu prije nje. I onu prije... A vi onda u zabludi da ste vi ta prava pristanete na kompromis i zažmirite na tu njegovu “jedinu” greškicu naivno misleći da su vaše prethodnice vjerojatno činile kardinalne pogreške koje se vama neće dogoditi.

Previše su ga kontrolirale, premalo voljele, nisu ga kužile... A onda i vi jednog dana skužite da se priča ponavlja, s tim da više niste jedna od protagonistica koju ljubi u vašem zajedničkom parkiću, a onda s njom ide na sladoled nego je to neka druga cura. I što sad? Trebate li jednom zauvijek otpisati sve frajere koji su prevarili svoje cure, čak i one koji su napisali samo jedan lascivni SMS nekoj drugoj dok su bili zauzeti? “Naravno da ne”, kaže Annie. “No, malo opreza neće škoditi.

Prije nego što se bacite u ralje čudovišta, ne bi bilo zgorega malo ispipati kontekst tog varanja. Je li vaš novi kandidat skočio u preljub samo jednom i to zato što je bio užasno nesretan u svojoj vezi, a nije znao kako izaći ili nije imao snage slomiti srce svojoj djevojci pa je tako neko vrijeme furao paralelku. Ili je u međuvremenu postao pravi višestruki prevarant koji ni ne trepne kad curi slomi srce.” Samo, kako to izvesti a da ga ne privežete na električni stolac i ne krenete rešetati pitanjima. Za početak, ispipajte teren tako što ćete mu ispričati priču o imaginarnoj frendici koja se našla u nezgodnoj situaciji jer je dečko vara s nekom superzgodnom manekenkom pa promatrajte njegove reakcije. Ako kaže: “Kužim ga! Cura je predivna.” Ili možda nezainteresirano sliježe ramenima i govori vam “Ma što se brineš! Pa to svi rade! Ta živimo u 21. stoljeću, a ne u samostanu!”, vrijeme je da otvorite četvere oči, naoštrite kandže i krenete na plan B.

Brad Pitt ili Tiger Woods?

Dakle, u fazi kad se već malo bolje poznajete pitajte ga otvoreno je li se ikada našao u ljubavnom trokutu i pozorno slušajte što će vam reći. Od razloga zašto je to učinio (zato što je stvarno u drugoj djevojci prepoznao srodnu dušu ili zato što mu se cura, bejbisiterica ili konobarica u susjedstvu nudila i navaljivala na njega, a on nije znao reći ne). Je li kao pravi slabić čekao da istina izađe na vidjelo slučajno ili se suočio sa situacijom i preuzeo odgovornost za svoja djela? Ima li problema sa želucem, izgriženim noktima (čitaj: grižnjom savjesti) ili možda o svemu tome ni ne razmišlja. I ne manje bitno, koliko se puta našao u istoj situaciji i što je iz svega toga naučio.

Pa, ako njegovi odgovori više idu u smjeru Brada Pitta, koji se također našao u ljubavnom trokutu, ali je to izveo relativno pošteno, na vrijeme obavijestio svoju suprugu o situaciji i nije ponovio priču, dajte mu šansu. No, ako njegovi odgovori više vuku na Tigera Woodsa koji ne zna ni broja ni imena svojih ljubavnica, a pred vama plače i tvrdi da će se popraviti, bježite istog trena. No, ako se i dalje baš želite zadržati u njegovu kavezu vjerujući da ćete ga baš vi pripitomiti i promijeniti, ne bi bilo zgorega da postavite jasna pravila i angažirate frendice kao čuvare i detektive.

Ok, ovo zadnje je šala, ali probajte mu nacrtati pravila, tek tako da izbjegnete kasnije nesporazume. Recite mu: “Ovo je moje ljubavno polje u kojem želim provoditi vrijeme s tobom, no ako jedno od nas u njega uvuče neku drugu osobu, bilo bi lijepo da me na vrijeme o tome obavijestiš tako da možemo prekinuti na vrijeme i kao ljudi, a ne povrijeđene zvijeri.”

Naime, nije neka novost da je preljub u pozadini 75 posto svih prekida, ali je svježa informacija da slomljena srca manje bole ako se slome na pošten način i brzo, kao da odjednom povučete flaster s rane, nego kada se u odnos upletu laži, spletke, igre pokvarenih telefona, špijunaže, lažnih i pravih svjedoka te kada ostavljenoj osobi poljuljate cijeli svijet. Uostalom, ovaj svijet bi možda bio ljepše, ugodnije i poštenije mjesto kada bi dečki shvatili da se sa ženskim srcima ne smiju poigravati i da nakon preljuba trebaju snositi odgovornost.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj