Afera sa strancem na Jadranu

13/09/2020

Ovo je ljeto zbog korone po mnogočemu posebno. Jedino što se vjerojatno nikada ne mijenja su uleti - evo što možete očekivati od mužjaka s različitih meridijana...

Ležite na plaži, sunčate se i uživate u miru i tišini (mislimo, ako zanemarite vrisku djece i buku prometa dva metra iznad vašeg ručnika). U jednom trenutku nečija vam pojava zakrili sunce; zaškiljite da otkrijete tko se to drznuo. Iznad vas stoji mlađi frajer, dobro građen, a očigledno je da mu ne manjka samopouzdanja. Čekate da gukne. Evo što možete očekivati ako je frajer...

NIJEMAC

Svi znamo kakvi su Nijemci: možete biti sigurni da vam se neće približiti bez tehničkih uputstava. Kad prilaze ženi, žele biti sigurni da su predvidjeli sve ishode: imaju spreman ulet, predvidjeli su vaše odgovore pod a), b) i c) i na svaki su spremni reagirati. Ako ste fan boksa, oni su poput mlađeg Klička, mašina za udarce, s motom "Nema uzmaka". Zbuniti ih može samo netko poput Tysona Furyja, "kralja Cigana", svojim nepredvidljivim pokretima. Pravi Nijemac će preživjeti i vaš odbijanac, ali uzmaknut će ponosno, uzdignute glave.

Dobre strane

Nijemci su u pravilu ok dečki, pristojni i zabavni. Očekujte zanimljiv razgovor i dobro zapakirane komplimente.

Mane

Ne očekujte neku ludu spontanost. I ako vam se sviđaju, a ne želite im to na prvu dati do znanja, očekujte da će vaše "ne" doslovno shvatiti, ispričati se, zaželjeti vam ugodan dan (ili večer) i povući se. Znamo, malo frustrirajuće... Ali ako ima sve "nacrtate", nećete imati problema. I, da, nemojte se iznenaditi ako uredno plate svoje piće, a od vas očekuju da platite svoje - čak i nakon trećeg izlaska.

Seks

Nijemci su u krevetu poput svoje nogometne reprezentacije: istrčavaju na teren da bi pobijedili. Taktika im je u malom prstu, znaju sve pozicije, najbolje kutove i snagu penetracije, poznati su im dijagrami dijelova ženske anatomije, znaju sve mjere u milimetar. Spremni su na sve. Ali, kao i u nogometu, i protivnika se nešto pita, pa samo pazite da ih ne zbunite svojom taktikom visokog presinga.

TALIJAN

O Talijanima kao ljubavnicima su ispisane tisuće stranica svjetske književnosti. Jedini je problem što su te silne stranice ispisali, uglavnom, Talijani sami o sebi. Otvoreni, šarmantni, zaliveni trendovskim mirisima, Talijani su rođeni za ljeto i ljetnu zabavu. Poput kapetana Alberta Bertorellija iz serije "Alo, alo", njima je i svjetski rat tek prilika za romantična osvajanja i uživanje u životu.

Dobre strane

Za početak, mogli bi biti bolje odjeveni od vas. Kad je stil u pitanju, Talijani nemaju mane; nema šanse da će vas neugodno iznenaditi večernjom odjevnom kombinacijom. Galantni su, vole ekskluzivne restorane, prema vama će se odnositi kao prema princezi. Bit će vam neugodno od komplimenata kojima su vas u stanju zasipati.

Mane

Za početak, mogli bi biti bolje odjeveni od vas. Vole izgledati dobro, sebi i drugima, čak toliko da bi vam to u jednom trenutku moglo početi ići na živce. I naviknite se da će uvijek hodati u parfemskom oblaku - parfem je prva stvar koje se hvataju kad ustanu iz kreveta. Iako bismo upornost ponekad mogli uvrstiti među pozitivne strane, kod Talijana to često zna biti mana - toliko su uporni ako im se svidite da neće primijetiti da sjedite u društvu supruga i svoje troje djece. Za njih je to tek mali izazov...

Seks

Seks bi mogao biti dobar, spontan i strastan. Prvi seks. Drugi... možda, ako se dogodi. Naime, kad zadovolje svoju tradicionalnu strast za osvajanjem, naglo gube interes. Ali prvi seks je za Talijane poput plesa u kojem dame biraju: trudit će se svim silama zadovoljiti vas i ostaviti što bolji dojam. Kod prvog se seksa svaki Talijan pretvara u Talijanskog pastuha Rocca Siffredija (znamo da znate za Rocca;) i ne staje dok ne osvoji sva vaša brda i doline.

ENGLEZ

Nije tajna da su Englezi svojevremeno osvojili pola svijeta. Neki tvrde da su postali tako dobri moreplovci i ratnici jer su bježali od svojih žena, ali to su samo zlobni jezici. Osim kao osvajači, Englezi su se kroz stoljeća profilirali i kao sjajni trgovci i savršeni diplomati, stoga očekujte čitav niz strategija i pristupa kad je osvajanje vašeg srca u pitanju.

Dobre strane

Jezik. Njemačko "Vot ar ju sinking" ili talijansko "Aj nid fok end najf" bi vas moglo zbuniti, ali Englezi relativno dobro govore taj engleski i dobro ćete se razumjeti (osim ako naletite na tipa poput Jasona Stathama koji upražnjava londonsku cockney inačicu engleskog). U svakom slučaju, razgovor bi mogao biti poticajan, a pića će svakako dolaziti u valovima: Englezima je sve u Hrvatskoj smiješno jeftino i uglavnom ne pitaju za cijenu.

Mane

Englezi se kod nas na more dolaze odmoriti. A kad se Englezi dolaze opustiti - bili oni poduzetnici ili radnička klasa - onda Englezi vole i popiti. A kad popiju - mila majko! - malooo im popuste kočnice. Tako da im se često događa da na odmoru proživljavaju vlastitu verziju filma "Groundhog Day": ujutro se ne sjećaju što se sinoć dogodilo, pa svaki dan ponavljaju iznova. A još ih je lošije pokušati pratiti u ispijanju i miješanju raznoraznih pića - ti pokušaji u pravilu završavaju pogubno, često privremenim gubitkom svijesti. I dostojanstva, ako vas je netko snimio mobitelom.

Seks

Dobra strana: Englezi seks shvaćaju prilično neobavezno. Loša strana: Englezi seks shvaćaju prilično neobavezno. Nije da se ne trude, ali njima seks nije pitanje života i smrti. Plus, ako su prije seksa popili (a jesu), znate već što možete očekivati od pijanog seksa. Ne znate? Reći ćemo vam samo jedno: ne očekujte previše...

SKANDINAVAC

Sigurno ste gledali neku od skandinavskih kriminalističkih serija u kojima su žene u glavnim ulogama, obično na čelu policijskih odjela. U njima neki manijak ili serijski ubojica radi sr*nja, a onda ga neka pametna Sarah Lund (koja ne mijenja džemper cijele tri sezone serije, na što je kolege iz epizode u epizodu upozoravaju) ili Saga Norén jednostavno uhvate za jaja (gotovo doslovno) i privedu pravdi... Iste te serije gledaju i sami Skandinavci i vjerojatno se boje da su sve žene svijeta nalika na Sarah i Sagu.

Dobre strane

Pristojni su, uvažavaju žene, slušaju vas. Izgledaju prisutno. (Ok, često samo izgledaju, ali ljeti je i to dovoljno.) Suzdržani su, nisu nametljivi.

Mane

Otvoreni su za razgovor, ali će vas često zbuniti - kad vam priđu, mislit ćete da vam se upucavaju, a oni će neobavezno popričati i krenuti dalje. Čini se da baš ne pucaju od samopouzdanja - ali kakvi su ženski likovi u njihovim serijama, nije ni čudo.

Seks

Ne znamo hoćete li na internetskoj tražilici pronaći baš previše rezultata ukucate li "sex with scandinavians". Za razliku od Talijana, ne hvale se vlastitim seksualnim pothvatima, što bi mogla biti dobra vijest - možda su bolji u krevetu nego na riječima. U svakom slučaju, ako volite voditi glavnu riječ u krevetu, možda je neki Skandinavac pravi izbor za vas.

ČEH

Nevjerojatno, ali palo nam je na pamet da, kad je o Česima riječ, ne možemo smisliti niti jedan iščašeni glagol - Česi su nam vjerojatno najsimpatičniji europski narod. Em su svi češki filmovi komedije, em su u svakodnevnom razgovoru dobroćudni, em im jezik zvuči tako benigno da ni psovku ne možete shvatiti ozbiljno. (Tko nikad nije poslušao neki češki punk bend, nije se pošteno nasmijao.) Iako ne spadaju u Top 5 poželjnih kad žena pomisli na ljetnu avanturu, Česi sve češće iznenađuju. I opet pozitivno, naravno.

Dobre strane

Čehe uvijek doživljavamo kao pozitivce, stoga ćete se u njihovom društvu osjećati opušteno, moći ćete biti svoji. Zabavni su i duhoviti, uživaju u dobroj hrani i cugi, ne prati ih više karizma "siromašnih turista". (Kao i u svemu drugome, i tu su nas prešišali.)

Mane

Jednostavno, toliko su dobrodušni i optimistični da im se mora zabraniti svaki oblik izvanturističke potrošnje koji uključuje išta vezano uz sport. Primit će vas za ruku i s bocom od pola litre Jane u ruci i japankama na nogama veselo će se zaputiti na Velebit. Ili će vam predložiti romantično veslanje na luftićima do obližnjeg, ni četiri-pet kilometara udaljenog otočića.

Seks

Najbolja stvar kod seksa s Česima je ta da imaju smisla za humor. Stoga očekujte puno smijeha. Nadajmo se, ne zbog njihove seksualne izvedbe.

FRANCUZ

Hrvatice su sklone Francuzima (kao, uostalom, i većina ženske populacije svijeta), za razliku od Hrvata koji im još pamte poraz u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva i brojne poraze u rukometu. Francuzi su poznati kao opušteni i nonšalantni (osim kad igraju finale SP-a), stoga će vam u njihovom društvu biti ugodno i zabavno.

Dobre strane

Francuski jezik. Jednostavno, možete pred sobom imati običnog krkana, ali kad progovori na tom mekom francuskom, žene se jednostavno tope od miline. Kao u filmu "Riba zvana Vanda", nema veze što vam radi, samo neka vam cijelo vrijeme milozvučno melje na uho.

Mane

Engleski jezik. Nema šanse da s njima razgovarate na engleskom, čak i ako ga savršeno znaju. S druge strane, zašto bi itko s Francuzom razgovarao na engleskom?! Sporazumjet ćete se već nekako.

Seks

Jezik. To je francuska vrlina, zaključili smo već. A navodno ga Francuzi sjajno upotrebljavaju i za ostale stvari, a ne samo za čitanje vinske karte i šaputanje na uho. Stoga zamolite svog Francuza da jezikom istraži sve vaše strateški važne točke, a na nekima neka se malooo dulje zadrži. I ne mora pritom prestati šaputati na francuskom...

Krešimir Šego

Novo

Komentiraj