A koga vi držite u ljubavnoj "rezervi"?

04/01/2017

Poznajete se već godinama, povremeno završite skupa ili možda nikad niste bili skupa ali vam se sviđa kako vas lijepo gleda i tretira, pa ga za svaki slučaj držite u blizini? Ili možda vi imate takav status u nečijem životu? Biti ljubavna "rezerva" baš i nije lijepo, no sve je češća pojava.

 Prošla su vremena kad je lijepa djeva stajala na balkonu i čitala pismo svog dragog, koji je otišao u rat, sanjareći o njihovom vječanju kad se iz njega vrati. Lijepe djeve danas stoje na balkonu i čitaju deseti sms petog frajera s kojim su se tog tjedna upoznale na nekom dejting portalu ili društvenoj mreži. Ljubav je od raskošnog glavnog jela postala često jedva probavljiv fast food, a mi nezasitni i nikad zadovoljni konzumenti.

 Sve brojnije opcije upoznavanja, udvaračke poruke koje pristižu u inbox od šarmantnih stranaca i pop kultura udaljuju nas od želje za smirivanjem. Pogotovo u dvadesetima. Pa ipak, mnoge cure i dečki  na oku drže onu jednu kvalitetnu i dragu osobu s kojom nema baš puno  "kemije",  ali je dovoljno dobra da bude njihova "ljubavna rezerva".

Ako ste ikad bili jedna od osoba „na čekanju“ znat ćete koliko je to iskustvo bolno, te svakako ne nešto što biste očekivali od osobe kojoj je stvarno stalo do vas. Ipak, sve više ljudi ima svoju "ljubavnu rezervu", nekog tko je uvijek tu za njih, da im diže samopouzdanje, tješi ih, zabavlja....i pritom pati jer status rezerve nije ono što želi.

Kolike su šanse da "rezerva" uđe u igru. Ponekad vrijedi strpljen-spašen, šanse se povećavaju kad osobe u takvom odnosu uđu u tridesete pa im je preslože ljubavni prioriteti, a nerijetko se dešava da deset godina kasnije duboko žalimo što smo nekog držali "na rezervi", jer ga je u međuvremenu druga cura prepoznala kao vrhunskog partnera za ljubavnu igru.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj