Posebna vrsta muškarca - u porukama su vaš gospodin Savršeni, a uživo...

06/06/2021

Znate one frajere čije poruke obožavate, a onda skužite da ih zapravo uopće ne poznajete

Darko je na našem prvom spoju jedva progovorio. Štoviše, riječi su iz njegovih usta izlazile na kapaljku i činilo se da mu je u tom trenutku pažnju potpuno okupirala pivska boca s koje je postupno kidao komadiće naljepnice (da, bila sam ljubomorna na alkoholno piće). “Hm”, pomislila sam, “Smrdim li ili što se događa?” Ustala sam kako bih otišla do toaleta, a onda nehotice okrznula njegovu desnu ruku, zbog čega se trgnuo kao da sam ga upravo zalila kantom punom leda. Danima sam se veselila danu kada ću se s Darkom sresti licem u lice.

Upoznali smo se na jednoj dejting aplikaciji nakon čega nismo mogli prestati razgovarati. Bila je to moja ideja savršenog dopisivanja - od smiješnih memeova do romantičnih poruka za dobro jutro. A onda kada smo konačno imali priliku razgovarati uživo, shvatila sam: “Uf, on je jedan od onih.” Sigurna sam da znate na što mislim. Zapravo, sigurna sam da 81 posto vas itekako dobro zna na što mislim. Frajer s kojim sam toga dana sjedila na večeri moja je verzija lažnog reklamiranja i to na razini Fyre Festivala.

Naime, riječ je o vrsti muškarca koji će u porukama biti vaš gospodin Savršeni, ali samo u porukama. U trenutku kada se s njim nađete na spoju, shvatit ćete da ga zapravo uopće ne poznajete. S druge strane, iako želimo u to vjerovati, krivnja možda i nije potpuno njihova. Ponekad svemu tome kumuje i naša mašta. “Riječ je o nečemu što se zove projekcijska identifikacija”, objašnjava psihoterapeutkinja Jaime Gleicher.

“Želite da ta osoba ispunjava vašu fantaziju pa samim time sve ono što želite projicirate na njih.” Čim kliknete u porukama, počinjete zamišljati tu osobu, odnosno način na koji se ponaša, govori... I nema ništa loše u tome da se potajno nadate kako će se sve vaše fantazije naposljetku i ostvariti, no upamtite da dopisivanjem dobivate samo djelić informacija o tome tko se zapravo nalazi na drugoj strani vaših bajkovitih poruka. Ostatak?

Možda ste u pravu, a možda je vaš gospodin Savršeni samo produkt vaše bujne mašte. Gledajte na to kao na lošu filmsku adaptaciju vaše omiljene knjige. Razočarani ste i razmišljate što bi bilo kad bi bilo i tužni ste zato što to definitivno više nije to. S druge strane, Gleicher tvrdi kako postoji način da se to izbjegne. “Smanjite doživljaj s dopisivanjem kad potvrdite da je on takav kakvim se predstavlja i razgovor nastavite uživo ili telefonom”, kaže. Nakon spoja s Darkom pomirila sam se sa situacijom - bilo je loše. Na putu kući, počele su pristizati njegove poruke ispunjene emojijima punim lažne ljubavi. Osjetila sam prazninu. Bilo je vrijeme da moj gospodin Savršeni i službeno postane gospodin Svršeni.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj