8 stvari koje morate znati o osobi prije nego uđete u vezu

19/01/2017

Bez obzira na to pripremate li se na prvi spoj ili razmišljate o tome da vezu odvedete na višu razinu, ovo su stvari koje morate znati prije nego učinite išta više.

Veze su različite i komplicirane no srećom, cijela priča može biti puno glađa pratite li jednostavnu formulu koja uključuje neke poprilično trivijalne stvari. Koliko uopće znate o njemu osim što je super zgodan i savršeno se ljubi? Kada ste posljednji put sjeli i razgovarali i jeste li uopće? Ponekad je dovoljno pitati se zašto ovo želite – tražite li srodnu dušu ili samo dobar provod?

Ovo su 8 stvari koje morate znati prije nego uđete u vezu kako iz nje ne bi izašli potpuno slomljena srca.

1. Njihov trenutni odnos s bivšima

Očiti razlog zašto želimo znati u kakvom su odnosu s bivšima je taj što se želimo pobrinuti da ne postoji netko koga još uvijek nije prebolio. Onaj manje očiti je taj da o vašem partneru puno govori i to kako njihova bivša priča o njima. Ponekad ljudi doista imaju slabu sreću s partnerima, ali kad netko sve svoje bivše opisuje kao psihopate i grozne osobe, vrijeme je da se zapitate tko je tu pravi psihopat. Ipak, ovo nije tema koju želite inicirati na prvom spoju.

2. Njihovi (kratkoročni) planovi za budućnost

Ne, ne morate razgovarati o imenima djece na prvom spoju, ali bilo bi lijepo znati da se osoba s kojom se nalazite za dva tjedna seli u Australiju ili odlazi na dugačko putovanje. Potpuno je u redu prilagoditi svoju vezu danim uvjetima ako je to ono što želite, ali je važno znati da vaša budućnost nije toliko različita i da ovo što radite sada ima smisla.

3. Njihova svakodnevica

Postoje super uspješne veze unatoč tome što jedna osoba radi noćnu smjenu dok druga radi cijeli dan, ali njih stvarno ima malo. Nadamo se da vaša svakodnevica neće biti potpuno nekompatibilna s njegovom, ali imate pravo znati hoće li, uđete li u vezu, vaš partner uopće imati vremena za vas i koliko će to vremena biti.

4. Njihov stav prema stvarima koje su vam važne

Gotovo je nemoguće pronaći osobu koja će se s vama slagati baš u svemu, a to nije ni potrebno. Ono što jest potrebno je znati da osoba s kojom želite biti neće biti osoba zbog koje ćete se u potpunosti morati promijeniti zato što vi sa svojim psom spavate u krevetu, a on ne podnosi pse. Naposljetku, i najjača kemija neće biti dovoljna kako bi se prebrodile neke od razlika koje vas čine vama.

5. Njihov kriminalni dosje

Ne šalimo se. Mnogi su „googlali“ svoje partnere prije nego su s njima izašli na spoj, a onda ih pronašli na tražilici MUP-a, Interpola ili doznali da su bili kažnjavani za seksualno ili obiteljsko nasilje. Ponekad i naizgled najbolje i najdivnije osobe kriju mračne tajne, a doista nije potrebno mnogo kako biste ih provjerili i zaštitili se na vrijeme.

6. Njihova razina tjelesne aktivnosti

Svi smo bar jednom doživjeli vezu u kojoj smo bili ljenija ili puno aktivnija osoba od našeg partnera i sa sigurnošću možemo tvrditi kako je ovo itekako važna stavka u vezi. Naime, ako je razlika ogromna, postoji mogućnost kako ćete imati velikih problema s ispunjavanjem slobodnog vremena. Što ako se nikad ne viđate jer on sve svoje slobodno vrijeme provodi u teretani? Što ako se nikad s vama ne želi ni prošetati jer preferira sjediti doma i gledati TV? Što ako vas bude tjerao da trčite, a vi mrzite trčati?

7. Njihov odnos s obitelji

Njihov odnos s roditeljima i ostatkom obitelji puno govori o njemu i tome kako će se odnositi prema vašoj obitelji... i prema vama. Naprimjer, netko tko svoju majku zove svaki dan vjerojatno je netko tko s njom ima jako dobar odnos i na jednak će način cijeniti i vašu majku. S druge strane, netko tko svoje prljavo rublje još uvijek nosi svojim roditeljima vjerojatno će biti netko tko u svojoj partnerici traži samo nekoga tko će ju zamijeniti u njenim poslovima.

8. Kako tretiraju ljude u uslužnim djelatnostima

Jedan od razloga zašto je prvi spoj super provesti u restoranu. Obratite pažnju na njegov odnos s konobarom. Je li pristojan i strpljiv? Naime, o osobi možete naučiti puno samo prema tome na koji se način odnosi prema ljudima čiji je posao pobrinuti se da im bude dobro. Pa, čak i ako vas tijekom cijele večeri tretira kao princezu, važno je zapamtiti da onaj koji je pristojan s vama, ali ne i s konobarom, nije dobra osoba.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj