8 mitova o muškarcima

23/01/2019

Neke istine o muškarcima su očite: oni vole oralni seks, pivo i smatraju da su odlični u orijentaciji u prostoru. No tu su i “istine” koje su potpuna glupost

Mit 1: Muškarci žele loviti ˚ Istina: Nazovite to Clooney efektom, ali današnji muškarci imaju posla sa samopouzdanim, obrazovanim ženama (više Amal, manje Marilyn). Prema istraživanju Match.coma o samcima, u kojem je sudjelovalo više od 5600 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja o ljubavi i seksu, 90 posto dečki izjavilo je da im je okej ako ih cura pozove van. (Uf, dobro, jer, ma dajte? Sad je 2015. godina.)

Mit 2: Muškarci samo žele seks bez obaveza ˚ Istina: Ne žele svi muškarci samo seks bez obaveza, pa čak i oni koji ga žele, ne žele nužno samo to. “Kao i mnoge druge osobine, pojačan interes za seksom varira naširoko među muškarcima i ženama”, kaže doktorica znanosti i seksologinja Zhana Vrangalova. “Neki muškarci nisu zainteresirani za takav seks. Neki su zainteresirani u određenim životnim situacijama. Važno je zapamtiti da samo zato što osoba ima usputni seks ne znači da nije zainteresirana za ljubav i vezu. Jedno ne isključuje drugo i lako je moguće da osoba želi oboje.  

sdsdsdds

Mit 3 Muškarci nemaju biološki sat ˚ Istina: “Oba spola grade partnerske zajednice, oba se zaljube, oba žele imati djecu – posebno prije 40-e, i oba ih žele odgajati”, objašnjava biološka antropologinja dr. Helen Fisher. “Muškarci su svega toga također željni, baš kao i žene.”

Mit 4: Velika stopala = veliki penis ˚ Istina: Ne postoji apsolutno nikakav znanstveni dokaz da je veličina cipela (ili veličina šake ili nosa) pouzdani pokazatelj veličine njegova “paketa”. “To su sve urbane legende”, kaže dr. Stephen Snyder, seksualni terapeut u New Yorku.

Mit 5: Muškarci se boje obaveza ˚ Istina: Nije točno, kaže Helen Fisher, koautorica studije o samcima. “Muškarci svoju partnericu žele predstaviti prijateljima i obitelji prije nego što to čine žene, više vole maženje u javnosti i žele, opet prije nego žene, zajednički život. “Hej, momci, usporite malo! Postoji šašavi i cool biološki razlog za to. Budući da samo žene mogu zatrudnjeti, muškarci su se tome prilagodili tako da se brže zaljube i potrude brže osvojiti ženu – prije nego što to učini sljedeći muškarac. Zašto onda društvo muškarce prikazuje kao one koji se boje obaveze? Neki krivnju za to prebacuju na ideju da su muškarci jednostavno stvoreni da šire svoje sjeme, ali “to ovisi o tome u kojoj fazi života se on nalazi”, kaže Andrea Syrtash, autorica knjige “He’s Just Not Your Type (and That’s a Good Thing)”. Ako se vaš tip ponaša nemarno, to bi moglo značiti da se on ne želi obvezati tog trena ili... s vama. (Koja budala!). Takva stvarnost može boljeti, ali “u konačnici, moramo zapamtiti da se nikada ne bismo trebali naći u situaciji da uvjeravamo drugu osobu u svoju vrijednost“, ističe Syrtash.

Mit 6: Muškarci ne mogu glumiti orgazme ˚ Istina: Mislile ste da smo jedino mi sposobne glumiti orgazam, kao što je to onako zorno pokazala Meg Ryan u filmu “Kad je Harry sreo Sally”? O, ne! I dečki to mogu. (Očito je da ga je lakše fejkati s kondomom). Uvriježen mit da muškarci uvijek dožive orgazam, može im stvoriti prilično jak pritisak, objašnjava dr. Snyder.

Mit 7: Muškarci uvijek dožive orgazam tijekom seksa
˚ Istina: Ne samo da se neki muškarci muče s doživljavanjem orgazma, nego postoji i jedan lijep eufemizam za to: odgođena ejakulacija. “Neki muškarci jednostavno imaju viši prag za doživljavanje orgazma”, kaže dr. Snyder. No dok su dame blagoslovljene bezbrojnim načinima igre tijekom seksa, muškarci se baš ne mogu tako lako zadovoljavati dok su u vama (nezgodno!) s obzirom na to da se najosjet­ljiviji dio penisa nalazi blizu samog vrha. Ono što mnoge žene ne znaju jest da odgođena ejakulacija (i drugi oblici erektilne disfunkcije koji mogu biti prouzročeni antidepresivima, stresom i alkoholom) može utjecati i na mlađe muškarce. Istraživanje iz 2013. godine pokazalo je da 26 posto muškaraca s erektilnom disfunkcijom ima manje od 40 godina.

Mit 8: Muškarci razmišljaju o seksu svakih 7 sekundi
˚ Istina: Razmišljati o seksu svakih 7 sekundi (to je više od 8000 puta dnevno!) ne samo da bi stvorilo seksualno opsjednute muškarce, nego i prilično ozbiljno poremećene. Srećom, istina je puno umjerenija. Mlađi muškarci, očekivano, razmišljaju o seksu malo više. Istraživanje iz 2011. u kojem su sudjelovali muškarci u dobi od 18 do 25 godina bilježi da im misli skrenu na seks u prosjeku 19 puta dnevno. Što je još uvijek daleko, daleko manje od 8000. (Uh, olakšanje!)

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj