7 monogamnih vrsta životinja koje ostaju zajedno cijeli život

15/03/2019

Ovi će vam slatki parovi vratiti vjeru u ljubav!

Pingvin

Čak je 90% ptica monogamno, ali definitivno treba istaknuti pingvine, koji izvode sretni ples kada vide jedan drugoga tako da se isprse krenu mahati glavom i proizvoditi grgljave zvukove.

Morski konjic

Ove čudnovate životinjice, osim što su posebne po tome što muškarci nose bebe, su specifične i po dugotrajnom procesu udvaranja koji prethodi parenju - povežu se repovima i tako "plešu" morskim dubinama.

Sivi vuk

Muška alfa jedinka i njegova partnerica su "power couple" životinjskog svijeta. Društvena hijerarhija cijelog čopora ovisi o njihovom statusu veze.Pare se jednom godišnje.

profimedia-0329374173

Sova

I sove imaju dugo i zanimljivo razdoblje udvaranja prije parenja, a ono podrazumijeva da mužjak ženki donosi mrtve miševe na poklon.

Gibon

Njihove veze najbliže oslikavaju ljudske veze - oni se svađaju, varaju, prekidaju i mire. Oni koji zaista uspiju ostati zajedno cijeloga života brinu o higijeni svoga partnera i podjednako sudjeluju u brizi oko djece.

Dabar

Nitko nije siguran kako dva dabra "završe zajedno", ali jednom kada se spoje ostaju zajedno i vjerni jedan drugom do kraja života.

Labud

Postoji razlog zašto su labudovi simbol ljubavi - kada se udvaraju jedan drugome njihovi vratovi tvore oblik srca. Zvukovi koje pritom proizvode su manje romantični.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj