6 tajni koje možete doznati iz samo jednog poljupca

08/05/2019

To je ultimativni prirodni test. Iz ljubljenja, tvrde znanstvenici, možete saznati mnogo toga o svom partneru

Iz prvog poljupca doznat ćete…

Slijedi li ih uskoro još
Usred ljubljenja vaša razina hormona zbog kojih se osjećate dobro, dopamina, trebala bi skočiti u nebo. Ali ako vam je osjećaj tako‑tako dok ispreplićete jezike, razina dopamina je vjerojatno niska pa baš i nema seksualne kemije.

Koliko se tko brine o sebi
Svatko od nas ima specifičan okus u ustima, miris i dah koji potječe od prehrane, genetike i općeg zdravstvenog stanja, kaže Justin Garcia, direktor istraživanja na Institutu Kinsey na Sveučilištu Indiana u SAD-u. Naznake da je vaš tip lijenčina kad je riječ o zdravlju su gusta slina (što znači dehidraciju) i pepeljasti aftertaste (što znači da je vjerojatno pušač).

Kakav će biti seks
Ljubljenje vam može otkriti koliko je vaš partner pažljiv kad je riječ o vašim željama i tome što se vama sviđa, kaže Garcia. Netko tko počinje laganim poljupcem i istražuje svaki djelić vaših usta, vjerojatno će se fokusirati i na predigru te kako vas zadovoljiti. Netko tko odmah navali i uvali vam jezik, vjerojatno je sebičan i u seksu.

sdsdsdds

Iz dugotrajnog ljubljenja možete naslutiti…

Kako je netko raspoložen
Ako je to brzinski cmok, a ne dugi poljubac, vaš partner je možda umoran ili pod stresom. Dugo ljubljenje od kojeg vam klecaju koljena i zaboravljate sve oko sebe znači da je sretan ili opušten ili da je na vas mislio satima.

Kakva vam je veza
“Ponekad poljubac može biti pokazatelj koliko su partneri povezani i koliko si znače”, objašnjava Garcia. Ako je već prošlo neko vrijeme otkad su vam se usne dodirnule, aktivirajte se kako biste se povezali. Ako ste danas već osmi put ukrali poljubac, onda ste jaki poput stijene.

Izglede za orgazam
Spekulira se da neprestano izmjenjivanje sline među hetero partnerima može prenijeti testosteron u tragovima od njega k vama pa će vam zbog toga porasti libido, kaže Kirshenbaum. Ostala istraživanja pokazuju kako se žene brže napale ako se dugo ljube.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj