6 pravila kako dejtati

08/02/2019

Smijete se poljubiti tek na trećem dejtu, a prvi nazvati baš nikada! Zaboravite što vam je govorila baka, a što frendice. Vrijeme je da odbacite sve te sumnje, uhodane sheme i previsoka očekivanja te se hrabro i s užitkom upustite u najljepšu muško‑žensku igricu zvanu flert

Nekada davno sve je bilo jednostavno. Cure i dečki ušli bi u plesnu dvoranu, cure bi zauzele mjesto na stolcu uza zid i sramežljivo virile kroz pramen kose, a dečki su birali i prvi prilazili. Na kraju su se zbrajali pozivi na ples, poklonjeni rupčići i gutale emocije. A onda je 1968. seksualna napetost eksplodirala i sva su kruta pravila pala u vodu. Na prvi pogled danas je baš sve dopušteno – možete prići prvi tipu u tramvaju, lizati znoj s mokrog tijela na prvom plesu i spavati s njim prije nego što mu zapamtite prezime, ali na drugi, ništa nije sigurno. Cosmo je razgovarao s iskusnim dejtericama i sastavio mali vodič za flertanje koji će vam pomoći da izbjegnete tuđe greške i uživate u dejtanju

Pravilo broj 1: Zaboravite alfa frajere 

Godinama ste naporno radili, ulagali u karijeru i sada ste na vrhu pa želite i takvog alfa frajera, nekoga na vašem nivou, a ne brucoša koji sanjari super bajku i vodi vas u kino srijedom zbog ulaznice gratis. No jeste li znali da veza alfa cure i alfa frajera često ne završi dobro jer je obilježena vječnom konkurencijom i napetošću koja se ne može svladati ni najboljim seksom. I zato, proširite horizonte i nemojte ganjati samo najbolje sportaše s najboljim autom iz najboljega kvarta. Dajte šansu i onim senzibilnijim frajerima zvanima beta muškarci.

Pravilo broj 2: Skenirajte svoj krug frendova

Lov na dečke je često kao potraga za šparogama – zna vas ubosti u nos, a vi ga ne vidite nego tražite dečka na internetu ili u nepoznatim klubovima. A zašto ne biste dobro pogledali sve dečke s kojima se inače viđate? Znate da se sličnosti privlače, a tko će vam biti sličniji od vaših poznanika. No kako skužiti je li taj tip koji super igra tenis okej i izvan terena? Iskušajte ga bez reketa, recimo u kinu ili na sladoledu. P. S. Bilo bi super kada biste ostali vas dvoje nasamo, a ne da vam pola teniskoga gledališta drži svijeću i navija.

Pravilo broj 3: Uletite hrabro nekome online 

Ne budite sramežljivi! Pa svaka singl cura je barem jednom u svom životu to isprobala, a svi koji su trenutačno prijavljeni na dejting stranice imaju samo jedan cilj – naći ljubav svoga života. I prestanite si predbacivati da ste luzerica jer niste u stanju naći nekoga uživo, tako ćete si samo smanjiti samopouzdanje. Glavu gore, ruke na tipkovnicu i uletite više tom zgodnom frajeru.

Pravilo broj 4: Ne čekajte dejt

Živimo u postdejting svijetu i nema smisla čekati da vas netko službeno pozove na rendez-vous, kaže Jessica Massa, autorica knjige “The Gaggle: How the guys you know will help you find the love you want”. Iskoristite sve prilike – flert u redu u banci, na tramvajskoj stanici, kod zubara. Budite otvoreni i stalno u pripravnosti uključiti onaj “pogledaj me duboko u oči” pogled. A to znači da u subotu ujutro nećete baš u pidžami prošetati psića nego ćete nabaciti simpa šeširić i ružičasto sjajilo, jer nikad se ne zna.

Pravilo broj 5: Nemojte biti skromni!

Netko vam uputi iskren kompliment, a vas odmah oblije crvenilo pa počnete odgovarati da je haljina baš jeftina, a kosa vam je tako tanka, ali eto sprej drži. Ili, imate super plaćeno radno mjesto, a kod kuće se ubijete od spremanja i kuhanja jer ne želite da vaš dragi misli da ste bahati, a on manje vrijedan ako naručite dostavu sushija. Prestanite ići muškarcima niz dlaku i laskati njegovu egu jer vi to ne zaslužujete.

Pravilo broj 6: Seks na prvom dejtu, zašto ne?

Da, svi smo gledali prvu epizodu serije “Uvoda u anatomiju”, čak i neke bake koje nisu mogle doći k sebi zbog toga da cura i dečko koji osjete baš takvu kemiju istog trena zaborave na sva pravila bontona i završe u krevetu. Nemojte se opterećivati što se radi na kojem dejtu i mjeriti sekunde kad će vas poljubiti, a kad uhvatiti za ruku. Budite opušteni i svoji. I naravno, ne zaboravite na zaštitu ma što vam nemirno i gladno srce poručivalo.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj