5 razloga zbog kojih trebate obrisati fotke s bivšim - odmah!

03/01/2018

I to čim pročitate tekst!

Kada je The Weeknd izbrisao sve zajedničke fotografije sa Selenom, svi su primijetili da se nešto događa u njihovoj vezi i, naravno, dalo se naslutiti da je prekid negdje u blizini. U današnjem vremenu, kada su profili na društvenim mrežama uvid u naš socijalni i ljubavni život, logično je i da će i nova ljubav ili prekid biti dokumentirani.

Čišćenje društvenih mreža od ostataka veze koja se završila podjednako je stresno koliko i prekid. Gledajući fotografije gdje ste nekada bili sretni i zaljubljeni, može vam samo otežati oporavak od prekida, kao i sama činjenica da svi vaši virtualni prijatelji saznati da se vaša ljubavna priča završila.

Nemojte da vas spriječe tuga i neprihvaćanje trenutačnog ljubavnog stanja da obrišete svaki trag bivšeg dečka s društvenih mreža. Ako se dvoumite i smatrate da je to nije nepotrebno u već teškom trenutku, dajemo vam 5 razloga zašto je to nešto najbolje što možete napraviti za sebe:

1. Možete zaboraviti zbog čega ste prekinuli

Ako neprestano gledate u vaše sretne fotografije, može se javiti veća želja da pokušate ponovno popraviti stvari i da zaboravite zbog čega ste uopće prekinuli. Ne zaboravite da su fotografije dokumenti nekog drugog vremena kada vam je u vezi sve teklo glatko, ali nikako ne smijete smetnuti s uma da je sada situacija drugačija. Tako nećete krenuti dalje, već ćete se vraćati u prošlost i sebe mučiti uspomenama.

2. Fotografije će vas podsjećati da ste svima bili omiljeni par

Divni komentari i emotikoni vaših prijatelja ispod zajedničkih fotografija i sjećanje na lijepa vremena kada su vam svi prognozirali lijepu i sretnu budućnost, sada vas mogu samo povrijediti i vratiti korak unazad. Koliko god da ste bili lijep par i da su svi navijali za vas, ako nema nade da se vaš odnos obnovi, bolje je da što prije sve uklonite kako biste sebi pomogle nastaviti dalje i preboljeti ga.

3. Budući dečko može pomisliti da niste preboljele bivšeg

Jednog dana kada budete potpuno ravnodušne prema bivšem partneru i kada pronađete osobu koja vam uistinu odgovara, fotografije iz prethodnog razdoblja mogu poslati pogrešnu poruku. Ni jednom dečku neće biti drago da na vašem profilu pronađe fotografije na kojima ljubite bivšeg dragog koliko god vi tvrdile da vam on više ništa ne znači.

4. Razumjet će i gospodin bivši zbog čega ste to napravile

Ako ne želite poslije svega ostaviti dojam bijesne i ogorčene osobe koja po svaku cijenu želi zbrisati sjećanja i zbog toga izbjegavate obrisati zajedničke fotografije, griješite. Taj potez ne pokazuje da ste slabe, već da želite okrenuti novu stranu u svom životu i ako je vaš bivši razumna osoba, razumjet će da je tako najbolje i da to radite zbog obostrane koristi. Razmišljajte o sebi umjesto što ćete brinuti kakav dojam ostavljate svijetu i okolini.

5. Nema razloga da to ne napravite

Ako mislite da ćete jednog dana željeti ponovno pogledati fotografije, ako ni zbog čega drugoga, onda da se prisjetite kakvu ste frizuru tada nosili, ne morate ih obrisati zauvijek. Sačuvajte ih u nekoj mapi na računalu - važno je samo da ih uklonite s vidljivog mjesta dok ga ne prebolite. Napravite si cijelu situaciju lakšom i podnošljivom.

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj