5 iskušenja koja će ojačati vašu ljubav

27/02/2017

Iako biste najradije izbjegli buru emotivnih odnosa, smjeli potezi mogu produbiti bliskost među vama. Slijedite naše savjete i uzburkat ćete stvari na pravi način!

d

Imate sjajnog partnera i razumljivo je što ne želite previše riskirati. Zašto biste stavljali vezu na kocku, recimo, namjerno provodeći vrijeme razdvojeni ili pokrećući teme na koje dečki obično reagiraju burno? Međutim, da biste ojačali vezu i postali još bliskiji, trebali biste malo riskirati. „Neki smjeli potezi osigurat će vam da otkrijete što zaista želite“, tvrdi Jennifer Oikl, terapeutkinja i osnivačica MySoulmate.com. „Ako ste spremni na njih, ojačat ćete i produbiti svoj odnos te unijeti dinamiku u vezu.“ Evo pet rizika u koje se morate upustiti i, vjerujte, isplatit će se!

1. Ozbiljno prorijedite pozive

Ženama godi da više puta dnevno pročavrljaju o raznim sitnicama. Normalno vam je da zvrcnete prijateljicu kako biste popričale o košulji koju ste vidjeli na rasprodaji ili neviđeno iritantnoj izjavi vaše majke. Isti odnos opuštenog čavrljanja i zvrckanja više puta dnevno uspostavljate i s muškarcem do kojeg vam je stalo. Ali, u ovom slučaju ne trebate slušati svoje impulse, već upravo suprotno - „zavrnite slavinu“. Dapače, poželjno je da povremeno i „nestanete“.

„Paradoksalno je što vas to što se često čujete s frendicama zbližava, a u odnosu s muškarcima to djeluje odbojno“, kaže psihoterapeutkinja Patricia Covalt, autorica knjige “What Smart Couples Know”. Naime, muškarci telefon koriste samo za razmjenu informacija. Ako ga nazovete samo da ga čujete, može zaključiti da ste previše gladni pažnje. Riječ je o razlici između muške i ženske prirode. Pokušajte prorijediti pozive da vidite što će se dogoditi. Kada mu telefon utihne, zapitat će se što radite. A kada on bude taj koji zove, bit će zainteresiraniji za priču pa će vas takav razgovor zaista zbližiti.

2. Izrazite neslaganje s njegovim mišljenjem

Ne idite, naravno, u krajnost oponirajući svakoj sitnici. To je iritantno, ne intrigantno. Ali ako je riječ o važnim pitanjima - političkim ili moralnim, npr. - izražavanje vlastitog mišljenja je zdravo za vezu. Možda mislite da to što niste na istoj valnoj duljini znači da vaša veza nije tako stabilna kako biste željeli. Upravo suprotno, otvorenim iznošenjem svojih stavova dajete mu do znanja da niste osoba bez stava koja samo kima glavom, što vas čini intrigantnijom.

“Muškarci vole verbalno nadmudrivanje i privlače ih žene spremne za diskusiju. Više poštuju ženu koja je u stanju verbalno se nositi s njima i predstavlja izazovnog sugovornika”, objašnjava Jennifer Oikl. No, pazite na to da se on pritom ne osjeća glupo („Samo kreten bi mogao reći tako nešto“). Kada nešto ne vidite na isti način kao on, recite mu što mislite i zašto, a potom mu dajte priliku da objasni svoj stav. Ne samo što će vas ponijeti žar diskusije, nego će vam pomoći da se upoznate na dubljem, intimnijem nivou.

3. Radite što želite... i ne zovite ga da se pridruži

Evo zašto: volite se pa pretpostavljate da biste trebali što više biti zajedno. Navečer, vikendom, za praznike - jer vi ste par, a parovi provode vrijeme zajedno. To zvuči dobro u teoriji, ali u stvarnosti provođenje baš svakog slobodnog trenutka s dečkom može čak i škoditi vezi.

„Ako ste stalno zajedno, nećete imati baš mnogo tema za razgovor - i postat će vam dosadno“, kaže Oikl. „U psihologiji postoji čak i termin habituacija pod kojim se podrazumijeva da gotovo svaki dan provodite zajedno i toliko se naviknete jedno na drugo da prisutnost druge osobe više ne izaziva dobro raspoloženje i osjećaj ugode.“

Osim toga, činjenica je i da dečke mnogo više privlače djevojke koje imaju vlastite interese. „Ako se muškarac osjeća kao da je on jedino što postoji u vašem životu, to je za njega velik pritisak i može ga uplašiti ili udaljiti od vas“, tvrdi psihoterapeut John Amodeo, pisac knjige “The Authentic Heart”.

Ako djevojka ima raznovrsne interese i aktivnosti neovisne o njemu, može mu samo biti dinamičnija i uzbudljivija, a time i privlačnija. Barem nekoliko puta tjedno planirajte neke aktivnosti za sebe, čak ga i ne pozivajte da se pridruži. U suprotnom će misliti da se niste u stanju dobro provesti bez njega. Još jedan razlog većeg poštovanja koje će osjećati prema vama je i to što će vidjeti da vam on ne služi samo za popunjavanje slobodnog vremena, nego da ga želite i uz sve te zanimljive stvari kojima se bavite.

1 od 2

Novo

Komentiraj