3 rečenice koje češće trebate govoriti onima koje volite

08/04/2019

Da, i vašem partneru, ali i obitelji i prijateljima

Ako želite da vaša veza (ili bilo koji odnos) bude sretna i zdrava, bez skrivenih zamjerki ili pasivno - agresivnih komentara, morate imati odnos povjerenja te se morate međusobno podržavati djelima, ali i riječima koje si svakodnevno govorite. Ovo su rečenice koje ne smijete zaboravljati izgovoriti svojim bližnjima...

"Mogu li ti pomoći?"

O čemu god da se radilo (od pranja posuđa, odlaska u dućan, pripremanja teškog ispita do bolesti i ozbiljnih životnih problema) svima je drago čuti da imaju nekoga na svojoj strani, tko im želi pomoći (čak i ako su to već znali). Ljudi u dobrim vezama jesu potpune, nezavisne osobe, ali su i timski igrači.

"Odlično izgledaš"

Osim što laska vašem egu, kada vam netko kaže "Baš ti je lijepa kosa danas" ili "Super ti stoje ove traperice" to znači da vas ta osoba primjećuje i želi vas podsjetiti da joj se sviđa to što vidi.

"Hvala"

Ne zaboravljamo ju reći teti u dućanu niti konobaru u restoranu, to bi bilo nepristojno, ali ju tako često zaboravljamo reći svojim najbližima. Dokazano je kako se izražavanjem zahvalnosti za sitne, svakodnevne stvari koje partner napravi za vas povećava zadovoljstvo kvalitetom veze.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj