12 radnji koje će izliječiti i najbolniji prekid

29/11/2017

Znamo koliko su prekidi teški i da jedno vrijeme ne želite imati nikakav kontakt s muškim rodom. Ali znamo i kako da vas izliječiti poslije prekida!

1. Proživite sve svoje osjećaje

Možda ste do sada vjerovale da trebate glumiti hrabre i jake žene i da ne smijete dopustiti da vas osjećaju i suze svladaju, ali to zapravo nije tako! Pokažite sve svoje osjećaje kako bi konačno nestali, a vi nastavili dalje! Ako uporno skupljate sve u sebi, u jednom trenutku morat ćete eksplodirati! Zato si dopustite plakanje, žaljenje, prebacivanje krivnje sa sebe na njega ili obratno...I sve ostalo što vam u tom trenutku padne na pamet!

2. Dajte si krajnji rok za tugu

Budimo iskrene, sve na ovome svijetu ima svoj rok trajanja pa i tuga za bivšim dečkom! Recite svojim prijateljicama da vam daju podršku i da vam pomognu razgovorima ili izlascima da se što prije oporavite i nastavite dalje! Odredite neki datum do kojeg vam je “dozvoljeno” patiti i biti u depresiji, a poslije toga nemate drugog izbora osim nastaviti dalje.

3. Izbacite ga sa svih društvenih mreža

Da, znamo da vas i dalje zanima što lajka i kome, objavljuje li nešto, gdje je, s kim... Ali ako ga želite izbrisati iz realnog svijeta, morat ćete i iz virtualnog! Opcije 'hide' ili 'unfollow' idealne su ako ga još niste spremne u potpunosti ukloniti s društvenih mreža.

4. Napravite popis želja za budućnost

Ne mislimo na one dosadne 'to do' liste, koje zapravo nikada nećete ispuniti i koje će kupiti prašinu na vašem radnom stolu! Jednostavno, zapišite u svoj dnevnik, sve što želite da vam se dogodi u budućnosti, a mislite da imate šanse utjecati na to! Na primjer: prihvatiti poziv na piće slatkog susjeda/ kolege, konačno posjetiti Španjolsku, promijeniti boju kose...

5. Kupite novu posteljinu

Složit ćete se da je pravi emocionalni terorizam spavanje u posteljini koja još uvijek miriše na njega! Zato predlažemo kupnju nove koja ni malo ne podsjeća na prethodnu (i na njega).

6. Preuredite svoju sobu

Premjestite krevet na drugi kraj sobe, promijenite okvire za slike, kupite mirisne svijeće, unesite cvijeće i, što je najvažnije, izbacite sve stvari koje vas podsjećaju na njega i zajedničke trenutke!

7. Kupite si novo seksi donje rublje

Najbolji način da se ponovno osjetite poželjnima i seksi je taj da same sebe počastite najseksipilnijim donjim rubljem (iako ste trenutno jedina osoba koja će vas vidjeti u tome). Ali to ne znači da si ne trebati podići samopouzdanje i raspoloženje!

8. Promijenite nešto na sebi

Sada je pravo vrijeme da skratite kosu, promijenite boju ili napravite bilo što drugo što će vas oraspoložiti i barem na kratko skrenuti vam misli od prekida! Velike promjene počinju sitnim koracima - zato slobodno pronađite utjehu u frizerskom salonu!

9. Pripremite kolekciju filmova/serija za noći koje ćete provesti same

Najbolja je prijateljica, naravno, i najbolje utjeha! Ali što raditi u noćima kada vam njezine riječi utjehe nisu na raspolaganju? Komedije ili serije idealna su privremena zamjena za prijateljicu! Imajte spremne filmove koji će vas nasmijati do suza ili serije koje će vam skrenuti misli, zaustaviti suze i, naravno, spriječiti vas da mu pošaljete poruku!

10. Sjetite se što ste željele napraviti, a niste imale vremena ili hrabrosti za to

Sada je pravi trenutak da si ispunite davnu želju i napravite ono za što ste mislile da nikada nećete moći. Tetovaža, piercing, solo putovanje, bungee jumping... Malo adrenalina nije na odmet, posebice u razdoblju kada ga pokušavate izbaciti iz glave!

11. Kupite nove cipele

Ne moramo posebno objašnjavati zašto je shopping lijek za sve.

12. Izađite s nekim koga ste oduvijek smatrale privlačnim

U novim cipelama, seksi donjem rublju, s novom frizurom... Izađite s dečkom za kojeg ste oduvijek mislile da je dobra prilika, ali niste mogle izaći s njim jer ste bile zauzete! Sada je pravo vrijeme! Iako možda neće biti ništa više osim pića i nekoliko razmijenjenih rečenica, važno je da krenete dalje! Da ne spominjemo kako je veoma moguće i da vas bivši vidi u tom društvu i poželi nazad...Ali i tko zna, možda baš od takvog dejta ispadne jedna sjajna romansa!

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj