10 znakova koji otkrivaju da je vaša veza sigurno gotova

27/11/2017

Ponekad je odgovor točno ispred vas, samo ga trebate uočiti

Uvijek je teško znati kada je kraj ljubavne veze, no često se odgovor nalazi pred vama, ali ga ne vidite. Donosimo stručne savjete kako možete prepoznati kada je vrijeme za rastanak:

1. Ne uspijevate komunicirati

Neuspješna komunikacija ostavit će rupe u vašem odnosu i uzrokovati manje probleme. Pokušajte otići u poslijepodnevnu šetnju ili rezervirajte stol u mirnom restoranu, bez smetnji - razgovor bi trebao teći lakše. Ako se pokaže da vam je to teško i postane očigledno da jednostavno više ne brinite o tome, znate što vam je činiti.

2. Nemate seksualne odnose

Ako je vrijeme u vašoj spavaćoj sobi od uzbudljivog i eksperimentalnog prešlo u dosadno i ponavljajuće, vrijeme je da se zapitate zašto je to tako. S vremena na vrijeme, nedostatak strasti i gubitak želje potpuno su normalni, no ako jedno od vas potpuno izgubi želju (bez ikakvog temeljnog medicinskog stanja), vrijeme je da okončate vašu vezu.

3. Dosadno vam je 

Na početku je vaša veza bila tako zabavna, dinamična i uzbudljiva - priređivali ste jedno drugome iznenađenja, išli ste u kino, na romantične večere... A sada vaše druženje podrazumijeva ostanak kod kuće i gledanje tv-a. Prvo mu trebate reći da vam je potrebno više od toga, a ako on ništa ne poduzme, jasno vam je kako će to završiti.

4. Potičete svađe

Često svađanje s voljenom osobom znak je razdraženosti i, nažalost, početak kraja. Ljudi često počinju inicirati svađe kada osjete da je veza na kraju. Tako traže razlog za prekid. 

5. Izbjegavate planove za budućnost

Čini li vam se zastrašujuće provesti sa svojim partnerom više vremena nego što je potrebno? Kada nekoga doista volite, vrijeme s njim vam ne bi smio biti 'posao koji morate obaviti'. 

6. Nježnost je potpuno nestala

Možete li se sjetiti kada vam je zadnji puta nedostajao vaš partner? Kažete li mu često da ga volite? Kažete li mu to uopće? Ako su ti osjećaji postali dio prošlosti, onda vaš odnos treba emocionalni popravak. Ako ne želite zagrliti svoj partnera ili vam ne nedostaje kada ode od vas, vrijeme je da nastavite dalje. 

7. Počinjete sanjariti

Ako počnete sanjariti o drugim ljudima, zamišljati sebe kao samostalnu i solo ženu te maštati o sljedećoj osobi s kojom želite izlaziti, vaš odnos je u osnovi završen.

8. Neprestano se svađate

Ako dođete do točke kada više ne možete riješiti probleme i svađate se cijelo vrijeme, trebate razmisliti o tome kako želite nastaviti u vezi. Ako ustanovite kako oboje još uvijek želite riješiti probleme, još postoji mogućnost oživljavanja vašeg odnosa. A ako nema želje, nažalost, nema ni veze.

9. Izgubili ste interes

Na početku veze bili ste nerazdvojni. Razmjenjivali ste poruke cijeli dan, vodili kasne noćne razgovore kako biste ispričali jedno drugome sve o svom proteklom danu i išli ste na spontane dejtove kako biste što više vremena proveli zajedno. Jednom kada svakodnevne općenite teme prestanu zanimati jedno od vas, vrijeme je da odlučite jeste li prerasli jedno drugoga.

10. Prevario vas je

Nije nemoguće preboljeti činjenicu da vas je partner varao, mnogi parovi to čine i mogu postati jači zbog toga. Međutim, za neke od nas, to je teške prepreka. Varanje u vezi uvijek je štetno. Sve se svodi na to hoćete li ponovno izgraditi povjerenje. Ako mu ne možete oprostiti i ponovno vjerovati, bolje je otići. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj