10 veza u kojima nisi ni znala da se nalaziš

18/03/2020

Ne, nisi mu cura, ali mu definitivno nisi ni frendica.

Kada bismo mogli izbjeći “onaj” razgovor i zauvijek preskočiti neugodan trenutak u kojemu te pred prijateljima predstavlja kao frendicu (??), neupitno je kako bismo pristali istog trenutka. Naime, opasno se približavamo 2020. godini i vrijeme je da se jednom zauvijek složimo oko jedne stvari - između veze i solo života postoji toliko različitih nijansi da je kranje vrijeme da ih prestanemo bacati u jednu kutiju. Naprimjer, postoje odnosi u kojima se vidite tri do četiri puta tjedno, ali kad te mama pita imaš li dečka, odjednom zaboraviš da postoji. Onda su tu beskrajni razgovori u DM-ovima gdje nijedno od vas još uvijek ne prati drugoga. Zvuči poznato? Statistički gledano, potrebno je šest tjedana da bi se na novi odnos stavila bilo kakva etiketa. Naravno, ako uopće želite oslužbeniti svoj odnos. A evo i cijelog spektra odnosa u kojima bi se mogla prepoznati.

1. Tvoj seks keks

Svaki vaš susret završio je u spavaćoj sobi (ili nekoj drugoj prostoriji), a osim odjeće, vaša su druženja popraćena i nedostatkom bilo kakvih dubljih osjećaja. Možda jednostavno nemaš potrebu biti u vezi ili ga smatraš savršenim partnerom za istraživanje nekih novih seksi fantazija. U svakom slučaju, vaša se veza odvija isključivo pod plahtama i toga ste oboje svjesni.

2. Joker “sekstaj”

Bez obzira na to tko kome šalje poruke, vaši se razgovori uglavnom svode na dvije riječi: “Jesi budan?”. Ta se komunikacija uglavnom događa kad je jedan od vas a) pijan, b) usamljen ili c) oboje. Nema potrebe za romantikom - vaša tijela govore sama za sebe.

3. Benefrend

Da, stvari više-manje završe u krevetu, ali to ne znači da povremeno zajedno doručkujete dan nakon. Osim toga, dovoljno mu vjeruješ da razgovarate o tome koliko si dobar materijal za vezu (čak i kad si potpuno gola) i znaš da o većini stvari možete pričati bez ikakve ljubomore ili neugodnosti.

4. Tvoja sigurna luka

Spoj ti je prošao loše ili upravo prolaziš kroz prekid? On je tu kako bi ponovno probudio tvoje samopouzdanje. Uvijek će ti ponavljati koliko si super cura i kako samo idioti to ne vide. Ipak, vaš se odnos nikad nije maknuo dalje od nekoliko strastvenih poljubaca.

5. Imaginarni dečko

Ne samo da ste već odavno u fazi žestokog sekstanja na nekoliko platformi, nego ga zanima i kako je prošao tvoj razgovor za posao. Problem? Cijeli se vaš odnos odvija na tvom telefonu! Vaša se druženja izvan dopisivanja događaju vrlo rijetko ili, još gore, nisu se ni dogodila.

6. Sigurna simpatija

Nevino flertanje, značajni pogledi i nekoliko sekundi predugački zagrljaji… osim što se još baš ništa seksualno nije dogodilo. Činjenica je da je biti na samim počecima odnosa i uživati fantazirajući o onome što bi moglo biti jednostavno previše dobro da da bi ga pokvarili donošenjem ozbiljnih odluka. Uostalom, ovako bar nitko neće ostati povrijeđen.

7. Tvoj plus-jedan

Od uredske zabave do vjenčanja tvoje sestre, njegovo će odijelo uvijek biti spremno bez ikakvih popratnih pitanja. Ljudi vam stalno ponavljaju koliko ste slatki zajedno iako izvan plesnog podija zapravo nema nikakve kemije.

8. Veza s rokom trajanja

Neupitno je da se sviđate jedno drugome i slažete se oko toga da ste u vezi… osim što znaš točan dan i vrijeme u kojemu će ona morati završiti, a ti ćeš biti primorana krenuti dalje. Možda se on krajem godine seli na drugi kontinent ili ste odlučiti uživati u ljetnoj avanturi koja će s hladnim jesenskim danima dočekati svoj kraj.

9. Bacač mrvica

On će ti povremeno bacati “mrvice” pažnje u obliku sporadičnih seksi poruka, komentara na tvom Instagram profilu ili super generalnih poziva poput: “Mogli bismo nekad na kavu”- sve to kako bi zadržao tvoj interes, ali i nikad ostvario išta od obećanog. Zapravo, ova ti osoba daje apsolutni minimum, a ti se vjerno držiš na tankoj niti vašeg odnosa.

10. Propuštena prilika

Prvi spoj prošao je toliko dobro da su vas morali tjerati iz kafića, ali spoj broj dva nije se dogodio sljedećih šest tjedana. U ovom trenutku više ne možeš odrediti je li to tako zato što spoj ipak nije bio TOLIKO savršen ili je tajming bio totalno, ali totalno loš. Pa, što sad? Ako si… … totalno OK sa svojom trenutnom situacijom: Ti najbolje znaš što je za tebe dobro. “Samo se pobrini da budeš vrlo transparentna sa svojim ciljevima”, kaže klinička psihologinja dr. Jenny Taitz. ...u totalnom stresu zbog života u ovom sivom području: Razmisli o tome je li sve ovo doista vrijedno silnog stresa u kojemu se nalaziš. “Trenutno je uzbudljivo i zabavno, no koliko će trajati bol kad završi?” ...spremna stvari odnijeti na novu razinu: Definirajte vezu i to odmah. Izbjegavanje razgovora samo će povećavati neugodu, “posebno ako ne želite istu stvar”, kaže psihologinja dr. Niloo Dardashti. ...poprilično sigurna da želiš prekid: Tretiraj ga onako kako ti želiš da se u istoj situaciji tretira tebe. “Budi iskrena i budi svoja”, kaže Dardashti. I što god napravila, nemoj samo nestati. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj