10 stvari koje ne smiješ napraviti ako želiš ljubav za cijeli život

04/05/2015

Zamisli život bez prave ljubavi...grozno, zar ne? Ukoliko želiš ljubav za cijeli život, ovo ne bi trebala raditi.

Nemoj uprskati dobru priliku jer se bojiš vezivanja. Prestani bježati od osobe koja ti se sviđa i koja ti odgovara u svakom smislu samo zato što se bojiš. Daj vašoj vezi priliku da zasja u pravom sjaju.

Ne poigravaj se s dobrim dečkom zato što nije dovoljno zločest. Iako djeluje primamljivo da budeš s opasnim dečkom, istina je da takve ljubavi ne ostavljaju ništa osim ožiljaka. Pogledaj oko sebe i daj priliku dobrom dečku koji je uvijek tu za tebe.

Ne dopusti razumu da se miješa u tvoje osjećaje. Važno je koristiti razum i biti racionalan, ali jednako je važno ponekad slušati svoje srce.

Ne laži mu, jer istodobno lažeš i sebi. Ako pokušavaš dečka impresionirati lažima, za to ćeš kad-tad morati platiti. Budi ono što jesi jer se kvalitetna veza ne može izgraditi na lažima.

Ako si ljubomorna, znaj da će to izazvati brojne svađe. Ne opterećuj se glupostima poput lajkova na Instagramu i Facebooku.

Ne dopusti budućnosti da definira vašu sadašnjost. Ukoliko se brineš za svoju, njegovu ili zajedničku budućnost – prestani. Uživaj u onome što imate ovdje i sad.

Nemoj sjediti na dvije stolice. Nikada nemoj držati još jednog dečka sa strane. Veza nije utakmica i ne traži rezervne igrače na klupi. Zamisli sebe u istoj situaciji. Grozno, zar ne?

Nemoj dopustiti da tuđe mišljenje postane tvoje. Tvoji prijatelji možda nisu oduševljeni tvojim izborom, ali to ne bi trebalo pomutiti tvoje osjećaje. Slušaj sebe i radi ono što te čini sretnom.

Ne postoji pravi ni krivi trenutak za ljubav. Uvijek je pravi trenutak. Nemoj si dopustiti gubitak osobe koja je možda stvorena za tebe.

Ponekad je u redu pružiti drugu šansu. Vjerovala ili ne, postoje greške koje se mogu ispraviti. Također, neke prepreke su tu kako bi ojačale vašu vezu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj