10 koraka do odluke da mu kažete DA

26/07/2013

Budite sigurni u svoje osjećaje i stvarno stanje stvari, jer ovo nije igra...

Odluka o odabiru vašeg životnog partnera jedna je od najvažnijih u životu. Ako niste sigurni u svoju odluku, pogledajte ovih deset savjeta. Sve će vam ubrzo postati jasnije.

1. Ne miješajte bliskost i privlačnost

Intenzivna seksualna privlačnost i strastvenost nisu odraz iskrene i trajne bliskosti i ljubavi.

2. Procijenite glavom, a ne srcem

U vrijeme kad si još ne želite priznati da vaš frajer nije savršen, velike su šanse da se usredotočite na njegove vrline i zanemarite njegove mane. Budite objektivni kao u situacijama da birate nekog kandidata za posao ili dadilju.

3. Analizirajte i sebe

Ako ste previše popustljivi, želite mu ugoditi, izbjegavate sukobe, trudite se da veza uspije pod svaku cijenu, na taj način izbjegavate upoznavanje svog frajera u pravom svijetlu. Vježbajte i postanite samopouzdani u vezi. Izlaske iskoristite tako da i svoje mišljenje unesete kao dio svoje veze.

4. Dobro promatrajte

Promatrajte svog frajera kako se slaže sa svojom obitelji i prijateljima, ali i s vašom obitelji i prijateljima. Nikad ne promatrajte samo vezu. Gledajte kako se odnosi prema vlastitoj majci, prodavačici, konobaru. To će vam pokazati pravu sliku njegove osobnosti.

5. Biste li bili prijatelji da niste u vezi

Nemojte tolerirati ponašanje vašeg frajera koje ne bi tolerirali niti svom prijatelju.

6. Razmislite kako se osjećate u njegovom društvu

Da li vam vrijeme provedeno s njim povećava samopouzdanje i djeluje poticajno na vas? Ako je drugačije, razmislite je li on taj pravi za vas. Ako se nakon vremena provedenog s njim osjećate tužno i neraspoloženo, vrijeme je da prekinete agoniju i krenete dalje.

7. Kompromis ne postoji oko nekih stvari

Nije toliko važno ako ne voli mliječne proizvode, čokoladne kolače ili preglasno priča na telefon, ali preko nekih stvari ne možete prijeći. To su na primjer ovisnosti, neiskrenost, neodgovornost, nezrelost, pretjerane reakcije i slično. Kad su u pitanju mane, bolje je prekinuti čim prije, nego čekati, jer će kasnije prekid biti još teži.

8. Imajte svoj životni plan

Na prvo mjesto stavite svoje ciljeve i želje i u skladu s tim donesite odluku. Nemojte zaboraviti da ima puno mogućnosti za intimnost i seks izvan veze i braka.

9. Nemojte izbjegavati svađe

To nije poticaj za nepotrebne svađe i prebacivanje krivnje. Međutim, nemojte održavati mir na način da se sami ušutkavate. Započnite raspravu kad se osjećate razočarano ili ljuto. Nećete stvarno upoznati svog frajera ako svoje razgovore ne podignete na viši stadij razgovora, pri čemu možete procijeniti je li on realan ili defenzivan kad imate neki zahtjev.

10. Brak i dobivanje djeteta nisu rješenje

Sve dalje postaje sve teže, a ne sve lakše. Nemojte imati lažnu nadu da će se u budućnosti stvoriti nešto što niti sada ne postoji.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj