Znate li idealnu duljinu trajanja poljupca?

16/02/2017

Znanost otkriva i poprilično smo iznenađeni.

Stvarno ne volimo pretjerano ljubakanje u javnosti. Djelomično zato što smo ljubomorni ili nam je jednostavno neugodno zbog vas. Postoji vrijeme i mjesto. S druge strane, naši su poljupci na izlasku prije posla toliko kratki da ih ponekad niti ne registriramo. Hm, koliko dugo je savršeno dugo?

Pa, prema ovom istraživanju, idealan poljubac traje 12 sekundi – jako dugo? Da, i mi smo to pomislili.No, ono što nam je također palo na pamet je kako se to točno izračunava i prema čemu? Naime, kako bi izračunali savršenu duljinu poljupca, Virgin Atlantic napravio je live eksperiment na Facebooku gdje je objavio video poljupca muškarca i žene na aerodromu. Gledatelje su, pritom, zamolili da iznenađenim emojijem označe onaj trenutak kad smatraju kako je vrijeme da poljubac završi i većina je to učinila na točno 12 sekundi.

OK, možda ne i najveća znanost kojoj smo ikad imali priliku svjedočiti, ali s obzirom na to da je video pogledalo čak 36 tisuća ljudi, vjerujemo kako u svemu tome ipak ima neke istine.

Ako se pita nas, idealna duljina poljupca ona je koju odredite vi sami i definitivno nije nešto što će nam diktirati itko drugi.
A sad odite isprobati taj poljubac. Čekamo dojmove!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj