Žena po njihovoj mjeri

31/10/2017

Ako ste mislili da anđelice Victoria's Secreta predstavljaju njihovo ostvarenje snova, obavezno čitajte dalje!

Nedavno je proveden društveni eksperiment na Sveučilištu Northwestern u kojem su 163 studenta poslana na spojeve kako bi se istražila privlačnost. Istraživači su prvo pitali frajere što više preferiraju kod žena: fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Klišej je još jednom bio potvrđen, frajeri su odabrali fizičku privlačnost. U sljedećem koraku su završili na spoju s po njima savršenim curama da bi nedugo nakon toga shvatili da je izgled koji ih je prvotno privukao daleko od onoga što je potrebno da među njima zaiskri.

Frajeri za dugoročne odnose traže da se u društvu te osobe osjećaju ugodno i da imaju potporu u budućnosti. Oni traže nekoga kome mogu vjerovati, a problem s glamuroznim i izrazito atraktivnim ženama je stalni strah da će ih izgubiti. Javlja se vlastita nesigurnost u sebe i stoga je razumljivo da će odabrati nekoga s kim će im biti ugodno.

Istraživači su otkrili da kada su frajeri počeli razgovarati sa stvarnim ženama, a ne samo buljiti u slike modela Victoria’s Secreta, otkrili su da su oni "pali" na cure koje su im se svidjele kao osobe, a ne na one koje su im bile najviše seksi te kako će oni radije biti s prosječnim, zanimljivim curama, nego sa ženama iz maštarija.

Frajeri u dugoročnim partnericama traže da su zgodne, s lijepim, ali ne opet savršenim tijelom, da znaju slušati, da su pouzdane i da se smiju njihovim šalama, a uz to im dopuštaju da se brinu o njima.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj