Zbog ovoga većina frajera izgubi interes!

31/07/2017

Bili ste na par spojeva, sve je išlo dobro, a onda je on jednostavno počeo nestajati...

Žene u većini slučajeva točno znaju zbog čega su izgubile interes - možda je bio previše zagrijan, možda nam nije odgovarao njegov smisao za humor, možda je pokazao naznake da će u vezi biti posesivan… Što god da je slučaj, nekako uvijek znamo frendicama na kavi objasniti točno zašto se više ne viđamo s tipom. Kod muškaraca baš i nije isto.

Svakoj se ženi barem jednom dogodilo da se tip koji joj se do prije par dana javljao i bio zainteresiran jednostavno ili prestane javljati, ili se počne javljati puno rjeđe. Većina muškaraca ne zna odgovoriti na pitanje što im se to dogodi u glavi kada odluče početi ignorirati curu koja im se do jučer jako sviđala, ali srećom, znanstvenici imaju odgovor na to pitanje.

Stvar je u energiji koju žena odašilje. Kada smo na prvih par spojeva, manje-više smo opuštene - pokušavamo upoznati dečka, vidjeti sviđa li nam se uopće, i generalno se ponašamo kao kad u dućanu razgledavamo stvari. Problem nastaje kada shvatimo da nam se muškarac sviđa.

U trenutku kad ocijenimo da je muškarac s kojim se viđamo materijal za dečka, prestaje faza razgledavanja, a počinje faza planiranja. Odjednom više ne pokušavamo upoznati dečka s kojim smo na spoju - pokušavamo upoznati buduću vezu i njene mogućnosti. Umjesto da i dalje živimo u trenutku i neopterećeno gledamo kamo spojevi vode, mi se bacamo na planiranje veze, zajedničkih roštilja i odlazaka na skijanje. Nama se čini da je sve ostalo isto, ali većina muškaraca počinje osjećati pritisak jer vide da nam pogled šalje potpuno drugačiju poruku.

U tome je glavna razlika između muškaraca i žena - dok muškarci žive u trenutku i ne propitkuju situaciju u kojoj se nalaze, žena je već u dalekoj budućnosti, što znači da podsvjesno stvara pritisak na muškarca. Ovo je, kažu znanstvenici, i razlog zbog kojeg muškarci često sasvim neočekivano izgube interes.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj