Zašto volimo masturbirati

20/06/2017

Samozadovoljavanje uvelike poboljšava i kvalitetu svih drugih seksualnih odnosa...

Preventivno djeluje na pojavu bolesti i poboljšava vaše zdravstveno stanje. Srčana oboljenja najčešći su uzrok smrti među ženama, a redovitu tjelovježbu lakše je zamisliti nego redovito prakticirati. Dobra vijest je da i masturbacija može pokrenuti kolanje krvi, a mnoge su studije pokazale da su upravo žene koje doživljavaju mnogo orgazama (što same, što s partnerom) manje sklone srčanim oboljenjima i dijabetesu tipa 2. 

Čini vas samopouzdanijom osobom. Poznavanje vlastitog tijela može biti nevjerojatno osnažavajuće, a što budete samopouzdaniji, to ćete biti zadovoljniji sobom i svojim vezama. Ako ste sramežljivi, krenite od jednostavnog upozvanja svog tijela putem ogledala.

Doprinosi zdravlju vaše vagine. Svi znaju za korist Kegelovih vježbi, no malo tko zna da je i masturbacija doslovno zdrava. Naime, orgazmi pomažu održavati zdravlje i snagu vaših mišića zdjeličnog dna, a što preventivno djeluje na pojavu urinarne inkontinencije i općenito problema sa spolnosti. Osim navedenog, jačanje mišića koje razvijamo masturbacijom pomaže i pri oslobađanju grčeva tijekom menstruacije. 

Povećava kvalitetu sna. Poznat vam je onaj osjećaj kada se nakon seksa jednostavno želite opustiti, zatvoriti oči i uživati drijemajući. Te želje povezane su s oslobađanjem endorfina koje se događa prilikom postizanja orgazma, a koji pospješuje duboki san. Odlična vijest je da isti osjećaj možete postići masturbiranjem i postizanjem orgazma. A svi znamo koliko je važan kvalitetan san, zar ne?

Seksualne odnose s drugima podiže na jednu višu razinu. Mnogi smatraju kako osobe koje koriste vibrtore i druge igračke prilikom masturbacije imaju problema s postizanjem orgazma tijekom seksa s drugim ljudima, no stručnjaci su se složili kako bilo kakve igrice sa samima sobom samo jačaju spoznaju što nam najbolje odgovara te nam otvaraju vještine suptilnog sugeriranja naših želja partneru. A kad se to sve skupa zbroji znači bolji seks.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj