Zašto uvijek padnemo na krivog frajera?

07/08/2020

Znanost kao i uvijek ima odgovor...

U studiji objavljenoj u 'Evolution & Human Behavior' znanstvenici su istraživali ljubavno seksualne odnose 959 muških i ženskih heteroseksualnih ispitanika posebno obrativši pozornost na specifične poremećaje u ponašanju poput neurotičnosti, opsesivno kompulzivnih poremećaja i impulzivnosti.

Istraživanje je pokazalo kako one osobe koje su uglavnom 'patološki bezobzirne' (odnosno one koje odluke donose bez puno brige i promišljanja o njima) privlače znatno više kratkotrajnih partnera (a često imaju i više djece) od onih osoba koje pomno važu svaku odluku. Ili kraće rečeno, ne razmišljate li previše o stvarima, velika je vjerojatnost da ćete privlačiti pogrešne frajere.

Rezultati istraživanja naravno ne znače kako vi, privlačite li stalno pogrešne frajere, nećete nikada pronaći onog pravog, već oni znače samo to da će se pronalaženje onog pravog, što manje bude analizirali stvari, sve više svoditi na metodu pokušaja i pogrešaka. Ili drugim riječima, morat ćete ipak poljubiti nešto više žabaca prije nego naletite na svog princa!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj