Zašto toliko dugo ostajemo u 'jednostranim' vezama čekajući da se on promijeni?

14/09/2020

Odanost lošoj vezi može biti emocionalno uništavajuća. Ne samo da ste nesretni, nego i vaše samopouzdanje i samopoštovanje pada sve dublje. Sloboda je jedini izlaz!

Naučite sve pustiti

Jedan od najvećih razloga što mu već niste rekli ‘zbogom’ jest taj što se bojite samotnih solerskih večeri. Ovisno o tome koliko ste dugo u vezi, možda ste uložili puno energije u tog dečka pa vam se izlazak čini potpunim gubitkom. Jednom kad si priznate da je stvarno kraj i da morate otići, to može biti bolno jer biste se mogli osjećati odbačeno.

Čitajte znakove

Prvi korak u prekidu je iskren pogled na vezu. Ne znakovi da njegovi osjećaji nisu jaki poput vaših: udaljen je i hladan, ne izgleda sretan kad vas vidi, nikako ne želi upoznati vašu obitelj. Ne podcjenjujte svoju intuiciju – ako se konstantno osjećate kao da ste na rubu da ga izgubite, vjerojatno je to zaista tako. Napravite mentalnu listu stvari kakve bi trebale ocrtavati vezu. Zatim razmislite kakva je vaša veza. Usporedba realnosti i mašte pomoći će vam da prihvatite činjenicu da njegovo srce nije tamo gdje bi trebalo biti.

Šutnite ga s pijedestala

Razmislite: je li on stvarno sve to? Ali stvarno!? Uglavnom manje boli gubitak samog muškarca nego pomisao na samoću. Moguće je da ga gledate kroz ružičaste naočale. Stoga se usredotočite na njegove loše strane i brzo ćete shvatiti da on nije ni približno zgodan ni zabavan kao što mislite. Nemojte se ni zapitati što ne valja sa mnom. Možda je taj dečko bio preglup da shvati koliko vrijedite, ali to ne znači da ste gubitnica. Ako vas ne voli, vas dvoje jednostavno niste dobar par i vrijeme je za prekid. Zatim se posvetite višim ciljevima – poslu i vježbanju. Na taj ćete način biti još više seksi u trenutku kad upoznate ljubav svog života.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj