Zašto se ne biste trebali udati prije 25!

19/11/2019

Upravo to je dob koju znanstvenici smatraju početkom zrelosti za uplovljavanje u bračnu luku. Prije navršavanja tih godina sklapanje braka biste trebali izbjegavati, a evo i koji drugi faktori utječu na spremnost!

Privlačnost na više razina. Baš kao i prvog dana, u vašoj vezi ne nedostaje strasti. No ako vam je s njim zabavno isključivo među plahtama, dobro razmislite želite li brak s njim. Jer za sretnu i dugotrajnu vezu je potrebno puno više od fizičke privlačnosti.

Osjećaj isključenosti. Samo zato što svaki put kada otvorite Facebook vidite slike s vjenčanja svojih poznanika i poželite isto, ne znači da ste doista i spremni za brak. Ono o čemu biste trebali razmišljati jest koliko ste zadovoljni vezom, koje vas stvari smetaju i kako bi vaš zajednički život mogao izgledati, a ne kako će dobro izgledati fotografije iz vašeg vjenčanog albuma.

Prijašnje veze. Nije da vam je potrebna stotina bivših frajera, no dobro je da prije braka prođete kroz nekoliko ozbiljnih veza kako biste znali prepoznati koje su vam partnerove kvalitete važne i što je potrebno da veza uspije. Čisto kako biste mogli cijeniti budućeg supruga jednom kada na njega naletite.

Potreba za promjenama. Ne morate obožavati apsolutno sve na njemu i vezano za njega, ali morate se pomiriti s činjenicom da će vikendima biti prilijepljen za video igrice, da voli popiti koju čašicu previše ili da mu fale osnove bontona, iako ste mu već X puta dali do znanja koliko vas to smeta.  Nećete moći nekoga promijeniti, stoga ako se ne možete pomiriti sa stvarima koje su dio njega, ne pristajte na brak.

Ista valna duljina. On sanja o mirnom životu u obiteljskoj kući, dvoje djece i zlatnom retriveru, a vi želite putovati svijetom barem nekoliko godina. Ili želite živjeti u samom centru kako biste u svakom trenutku mogli uživati u onome što jedan grad pruža. Udate li se, kojim god putem krenuli neminovno je da će jedno od vas ostati razočarano. Što samo vodi u ljutnju, i frustraciju. A to nikako nisu temelji stabilnog i sretnog braka.

Tuđe mišljenje. Naravno da ste vi ta koja će imati zadnju riječ, no ako apsolutno svi oko vas, uključujući i vaše prijatelje i obitelj ne misle da ste dobar par, razgovarajte s njima i čujte njihovo mišljenje. Oni ipak stvari gledaju objektivnije i iz potpuno drugačije perspektive i ako imaju kakvih zapažanja, definitivno vrijedi barem ih poslušati.

Guranje problema pod tepih. U svakoj se vezi događaju svađe i razmirice, no ako takve probleme 'rješavate' tako da jednostavno zaboravite sve što ste dogodilo i što ste jedno drugome rekli, definitivno niste spremni za brak. Jer sve ono što ostane neriješeno, isplivat će na površinu prije ili kasnije.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj