Zašto samo 28 posto žena voli pružati oralni seks

16/01/2017

I kako da vam oboma bude zabavnije...

Ona možda ne uživa pružati vam oralni seks onoliko koliko biste vi to željeli, stoji u kanadskom istraživanju. Istraživači su ispitali 500 heteroseksualnih studentica o nedavnim seksualnim aktivnostima i otkrili da gotovo 60 posto njih pruža oralan seks svojem partneru.

Ipak, samo 28 posto ispitanica reklo je da im to pruža “veliki užitak“. Nešto više od polovine ih je izjavilo da im “donekle pruža užitak“, a 17 posto ih je reklo da uopće to ne voli raditi.

Što bi dakle, muškarac trebao napraviti? Razumijevajući partnericu, lakše ćete postići obostran užitak.

Evo nekih od razloga zašto ona to ne voli.

Pruža vam oralan seks samo jer osjeća obavezu

Tradicionalno – a istraživači su potvrdili da je tako i u današnjim vezama – žene se smatra pasivnijima kada je riječ o seksu, kaže autorica studije dr. Jessica Wood, psihologica na Sveučilištu Guelph.

U ovom staromodnom pogledu na seks – žene se smatraju “pružateljicama“, a muškarci “primateljima”. Zbog ovih normi, žena se osjeća dužno pružati oralni seks.

Ako to čini samo zato što mora, neće uživati u tome. Osim toga, imat će dojam da mora biti odlična, što joj pruža dodatan pritisak.

Stoga razgovarajte s njom, pitajte je uživa li u oralnom seksu i ohrabrite je da čini odličan posao.

Otvorena komunikacija pomoći će joj da se osjeća ugodnije i lakše će podijeliti s vama što voli – a što ne – u krevetu.

Smatra da je oralan seks previše intiman za usputnu avanturu

Neke žene ne vole pružati oralan seks u neobaveznim vezicama. Štoviše, istraživanja su potvrdila kako će muškarci i žene u 17 posto više slučajeva pružati oralan seks u dugoročnoj vezi.

Zašto? Neki ljudi oralan seks smatraju intimnijim od samog snošaja. Njima je to način pokazivanja ljubavi – stoga je rezervirano samo za ozbiljne veze.

Imajte to na umu kada idući put upoznate ženu za usputnu avanturu. Kao i uvijek, komunikacija je najvažnija: pitajte je koje je njezino mišljenje o oralnom seksu i recite joj da je na ništa nećete prisiljavati.

Niste joj uzvratili

Samo 52 posto muškaraca potvrdilo je da su tijekom zadnjeg seksa oralno zadovoljili svoju partnericu. U usporedbi sa 59 posto žena.

Ali žene će više uživati u pružanju oralnog seksa ako ga i same primaju.

Žene koje su bile oralno zadovoljene, bile su 19 posto spremnije uzvratiti na isti način.

Stoga, ako se ona spusti između vaših nogu, uzvratite joj istom mjerom, kaže Wood. Upozorenje: ne vole sve žene oralni seks, stoga je prvo pitajte.

Ako ste samo vi taj koji uživa, pobrinite se da i njoj to bude što ugodnije i zabavnije.Photo credit: Profimedia

Izvor: menshealth.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj