Zašto neke žene (a i muškarci) vole grubi seks – i 4 načina kako ga isprobati

31/01/2017

Povlačenje za kosu i pljuskanje tek su zagrijavanje za pravu stvar...

O umjetnosti grebanja, grickanja, povlačenja za kosu i drugim seksualnim načinima uzbuđenja naći ćemo pisani trag i u jednom od najpoznatijih vodiča o seksu – Kama Sutra, drevnom indijskom hinduističkom tekstu napisan oko 400 prije Krista! Današnja istraživanja potrebu za grubljim seksom, koju prakticira velik broj parova, objašnjavaju nizom psiholoških i fizičkih razloga.

“Jedan od njih je poznat kao teorija prijenosa uzbuđenja”, kaže seksologinja Nicole Prause. “Ako vas grizu, grebu ili lupaju, vaš krvni tlak raste, a srce se ubrzava kao odgovor na tu bol,” objašnjava. “Ako se to dogodi za vrijeme seksa, tumači se kao seksualno uzbuđenje.”

Drugo objašnjenje ima veze s moždanom “matricom boli”. Prause kaže da postoje područja u ljudskom mozgu koji reagiraju na bol, a ta se područja preklapaju s područjima koja reagiraju na seksualno uzbuđenje.

Što treba znati prije nego što se okušate u grubom seksu
Spontanost i iznenađenje pružaju zabavu u ljubavi, ali ne i grubi seks. Zato prije akcije trebate stvari unaprijed raspraviti kako bi se vi i vaš partner osjećati sigurno.

Predigra, vrijeme kada ste oboje opušteni, je dobro vrijeme za razgovor o tome sviđaju li vam se grube stvari. “Budite otvorenog uma”, poziva Debby Herbenick, profesorica na Sveučilištu Indiana, i autorica knjige Because It Feels Good.

Ako ste oboje zainteresirani za grublji seks nakon razgovora, proučite naše savjete za početnike.

4 načina da isprobate grubi seks


Ostatak pročitajte na stranici menshealth.hr.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj