Zašto ne želite nikada plakati pred njim

12/03/2018

Plakanje pred frajerom samo je kontraproduktivno...

Iako nam je svima ponekad teško zauzdati emocije, mnoge žene suze koriste kao oružje ne bi li postigle da partner nešto učini točno onako kako bi one željele ili, drugim riječima, suze koriste za emocionalnu manipulaciju. Znanost kao i uvijek ima odgovor na gotovo svako pitanje koje se tiče muško ženskih odnosa, a evo i zašto ne biste nikada trebali plakati pred njim!

Znanstvenici su otkrili kako ženske suze "emitiraju" kemijski signal koji ubija seksualnu želju kod muškaraca. Taj signal snižava razinu testosterona te neutralizira aktivnosti u mozgu koje su povezane sa seksualnim uzbuđenjem.

Znanstvenici su ispitanicima stavljali pod nos ženske suze, ali i otopine kuhinjske soli – a da dečki nisu znali koja je koja. Potom su udisali kapljice tekućina dok su promatrali žene. Oni koji su mirisali suze, bili su manje raspoloženi za seks od onih koji su mirisali otopinu soli. Razina testosterona pala im je za 13 posto, a promijenilo im se i tjelesno stanje, osobito temperatura, disanje i otkucaji srca. Dakle, zaboravite na to da se muškarci pale na ženske suze!

Fotografija Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj