Zašto je sve više seksa oko nas nego u našim životima?

31/10/2017

I znate li za čime najviše žale žene, a za čime frajeri?

Već i ptice na grani znaju da seks prodaje sve. Oskudno odjevene tete vrebaju iz svakog kutka interneta, a reklama, za koji god proizvod bila, to je uspješnija što je zločestija i seksualnija. No ako ste mislili da je to zato što i naši životi kipe od seksualnog uzbuđenja, gadno ste se prevarili.

Nedavno provedeno britansko istraživanje je pokazalo da danas imamo više seksualnih partnera, ali se manje seksamo. Danas žene tijekom života imaju u prosjeku 7,7 seksualnih partnera, a davne 1991. prosjek je bio 3,7. Muškarci danas imaju u prosjeku 11,7 partnerica naspram 8,6 partnerica 1991.

Brojke koje se tiču učestalosti seksualnih odnosa, s druge strane, idu u korist 1991. Tada smo se mi žene u prosjeku seksale 6 puta mjesečno, a danas je ta brojka pala ispod 5.

U kojem se grmu krije razlog ovih promjena, otkrili su nam stručnjaci koji kažu da je glavni krivac današnji stil života. Tempo života je puno brži i puno smo zatrpaniji obvezama nego što smo bili prije cca 25 godina. Puno smo umorniji i izloženiji smo stresu zbog čega se želja za seksom s godinama malo utišala. Liberalizacija stavova o seksualnom životu je pak dovela do toga da se seksu pristupa puno ležernije no prije. Puno se lakše odvažujemo na seks nekim novim frajerom ili na one night stand, zbog čega je broj partnera porastao.

A kada je žaljenje zbog seksa u pitanju, pokazalo se da mi žene ne žalimo zbog broja partnera već da uglavnom žalimo zbog seksa s frajerom koji i nije bio posebno privlačan. A frajeri? Oni žale što nisu pokušali spavati s više žena dok su bili slobodni i što nisu spavali s više žena u mladosti.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj