Nemamo ništa protiv joge i trčanja, ali seks je i dalje naša omiljena zdrava aktivnost!

30/05/2021

Ovo su sve zdravstvene prednosti seksa...

1. Poboljšava pamćenje

Seks povećava razinu dopamina – hormona koji poboljšava pamćenje i povećava motivaciju. Prema tome, orgazam je nešto što nam je potrebno jakooo često.

2. Sagorijeva kalorije

Ne ide vam se u teretanu? Zgrabite svog dečka i ravno u spavaću sobu - 30 minuta igranja pod plahtama može sagorijeti 150 kalorija. To je kao da ste otrčali kilometar i pol na traci za trčanje!

3. Oslobađa nas stresa

Svi smo svakodnevno pod stresom, a stres oslobađa hormon kortizol. Koji je problem s kortizolom? Previše kortizola u krvi može dovesti do povišenog šećera i debljine. Seks nam pomaže da se opustimo i smanjimo razinu stresa u tijelu.

4. Održava nas zdravima

Redovit seks može spriječiti prehladu, zahvaljujući hormonu prolaktinu. Taj hormon ima važnu ulogu u jačanju našeg imunosnog sustava povećanjem proizvodnje limfocita. Ako moramo birati između pileće juhe i seksa, jasno je što biramo!

5. Poboljšava san

Kad se seksate, oslobađa se hormon oksitocin. On povećava povezanost s vašim dečkom, ali pomaže i da bolje spavate. Lijepo!

6. Čini vas savitljivim

Razmišljajte o seksu kao o dobrom treningu snage: tijekom dobrog seksa koristite hrpu mišićnih skupina. A i mnogo je zabavnije nego sat vremena raditi čučnjeve u teretani.

7. Dobar je za srce

Hormon testosteron obično povezujemo s velikim mišićavim tipovima, ali i naše ga tijelo oslobađa. Seks povećava oslobađanje tog hormona, a to poboljšava razinu energije i jača vitalne dijelove tijela kao što su mišići, kosti i srce. 

Mia Elliott

Novo

Komentiraj