Zašto je oldschool dejtanje uvijek bolja opcija od Tindera!

08/10/2019

Ako možete birati, naravno...

Vaša najbolja prijateljica ima Tinder. Druga prijateljica je upoznala nekoliko zanimljivih frajera na Badoou. Treća se već nekoliko dana intenzivno dopisuje s frajerom koji ju već neko vrijeme prati na Instagramu. U današnje vrijeme sveopće prisutnosti tehnologije u našim životima, neminovno je da se mnogi parovi upoznaju upravo u bespućima interneta. No ima li upoznavanje online ikakav utjecaj na dugotrajnost veze? Upravo to pitanje postavili su znanstvenici sa Stanford i Michigan sveučilišta kao tezu svog istraživanja i došli do zanimljivih rezultata.

Istraživanje koje je provedeno nad 4000 ispitanika pokazalo je kako su oni parovi koji su se upoznali online manje uspješni kada je u pitanju veza na duže staze. Takvi parovi imaju manje šanse za sklapanje braka od parova koji su se upoznali u stvarnom svijetu, a ne onom virtualnom, a ako i dođe do sklapanja braka, veće su šanse za njegovu propast. No zašto je to tako?

Znanstvenici o razlozima ovog sociološkog fenomena mogu samo špekulirati. Možda je problem što online upoznavanje ne shvaćamo jednako ozbiljno kao ono uživo. Možda je lakše nekoga impresionirati putem interneta nego u stvarnom životu. Možda je problem što ćemo jednom, kada veza prestane biti online, zasigurno uočiti da naš potencijalni partner i nije toliko divan kako se prvotno činio. Koji god razlog bio, imajte na umu da je bolje da prihvatite poziv u kazalište/kino/večeru kod prijatelja jer ćete, upoznate li uživo nekoga, imati kudikamo veće šanse da vaša veza vodi u smjeru koji želite.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj