Zašto je izbjegavanje dodira tijekom noći zapravo dobro za vašu vezu!

28/05/2019

Čak polovica ispitanika ne može podnijeti partnerov dodir tijekom noći...

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je kako je okretanje leđa partneru u krevetu zapravo dobar znak. Naime, prema novoj studiji o ponašanju tijekom spavanja, Britanci su sve manje i manje romantični u krevetu - 46% ispitanika radije spavaju okrenuti leđima partneru kako bi se dobro naspavali. Ali to nije sve – čak četvrtina ispitanika rekla je kako ne mogu podnijeti da ih partner dodiruje dok spavaju. 

No nije samo maženje postalo zaboravljena stvar – gotovo 90% od 2000 ispitanih parova priznalo je da ne šapuću 'volim te' prije gašenja svjetala, a 8 od 10 parova čak se i ne poljube prija spavanja. Iako zvuči apsolutno grozno, stručnjaci su objasnili kako takvi rezultati pokazuju da se zapravo osjećamo jako ugodno s našim partnerima. Jednom kada početna strast nestane, a s time i položaj spavanja u kojem ste isprepleteni s partnerom, javlja se veća potreba za dobrim snom pa spavanja leđa o leđa postaje omiljeni položaj u krevetu.

Unatoč pretpostavci da takav položaj ukazuje na zahlađenje u ljubavnom odnosu, on zapravo pokazuje veću razinu povjerenja među partnerima. A to uopće nije loše jer dobar san omogućuje veću razinu energije za seksi igrice s partnerom. A svi ćemo se složiti da ne postoji ništa bolje od toga!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj