Zašto je gay veza ista kao i svaka druga

03/12/2015

Svaka veza, bila gay ili straight je posebna i drugačija, no i jedne i druge imaju mnogo toga zajedničkog...

Potreba za sitnim nježnostima. Ne znamo točno zašto se na gay populaciju gleda kao na nimfomane sklone promiskuitetnom ponašanju i čestom mijenjanju partnera (iako ima i toga, ali jednako kao i među straight populacijom) koji stalno razmišljaju o seksu i još ga k tome prakticiraju na uvrnut način, barem ako pitate većinu društva. I oni su ljudi poput svih ostalih, željni i seksa, ali i ohrabrujućeg pogleda, i utješnog zagrljaja, i usputnog poljupca. Kao i ponekad jednostavnog uživanja u tišini i prisutvu voljene osobe.

Ljubomora. Naravno, netko je ljubomoran manje, netko više. No svi imamo jednaku potrebu štititi svoju vezu i usprotiviti se ljutom protivniku koji dolazi u različitim oblicima - bivša cura, flertuša u nekom bircu, nametljiva facebook 'frendica'...

Impresioniranje partnera. Svi mi govorimo male laži kojima je svrha isključivo i jedino zadiviti potencijalnog partnera. I svi se jednako mučimo kada takve stvari ne upale. I skačemo od sreće kada on/ona pristane na još jedan dejt!

Upoznavanje važnih osoba. Baš kao što ste i vi bili napeti oko situacije upoznavanja vašeg dragog s roditeljima, ili s prijateljima, jednako su napeti i oni. Uz naravno mogućnost da je njima još malčice gore zbog popriličnog nerazumijevanja njihove veze od strane prijatelja i roditelja. No ako to ostavimo po strani, svi imamo iste brige - 'Hoćemo li ispuniti njihova očekivanja?'.

Zajednički život. Zajednički život s partnerom ogroman je korak u životu svake osobe. Svi imamo tisuću pitanja i briga na pameti, kao i tisuću strahova. 'Što ako bude ostavljala nered za sobom?', 'Što ako se ne bude slagala s mojim psićem?', 'Što ako se stalno budemo svađale oko gluposti?', 'Što ako....' Sve su to pitanja koja more svakoga od nas!Photo credit: Profimedia 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj