Zašto frajeri pod stresom preferiraju obline?

05/02/2018

A znamo da smo više manje svi stalno pod stresom...

Žene, donosimo vam još jedan razlog zašto biste bez straha trebale papati štogod poželite (ako vam je slučajno trebao još koji razlog). Supermršavice definitivno više nisu toliko u modi i nisu više toliko neodoljivo privlačne zahtjevnom muškom rodu - a za to je dodatno kriva ekonomska kriza koja hara svijetom.

Britanski znanstvenici testirali su 80 muškaraca prosječne težine: podijelili su ih u dvije skupine pa je pola njih sudjelovalo u razgovorima s ciljem da se ispitanicima stvori osjećaj neugode i stresa. Nakon tih razgovora gledali su fotografije na kojima su bile žene različite tjelesne građe. Rezultati su bili više nego zanimljivi - gotovo nijedan "nepotreseni" muškarac nije pokazivao preveliko zanimanje za žene krupnije građe, dok su "potreseni" frajeri upirali prstom isključivo u žene bujnih oblina.

Znanstvenici to povezuju s ekonomskom nesigurnošću i trenutačnom neizvjesnom svakodnevicom. Naime, muškarci podsvjesno vjeruju da su žene snažnije građe ujedno i mentalno i karakterno snažnije te su u stanju lakše boriti se sa svakodnevnim kriznim životnim situacijama.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj