Zašto biste uvijek trebali pružiti šansu drugom dejtu

12/01/2017

Prvi dejt nije ni napola važan koliko mislite da je...

Svi znamo kako ide priča s dejtanjem. Izađete na prvi spoj za koji se ispostavi da nije bio ništa posebno i dolazite do zaključka kako bi dejt broj 2 bio čisto gubljenje vremena. S njim je sve u redu, ali jednostavno se nije dogodilo ono nešto što bi vas zaintrigiralo da ga vidite još jednom. Prije nego što ga odbijete, evo zašto biste trebali pružiti šansu još jednom dejtu!

1. Zapravo niste naučili ništa o njemu. Znate gdje je odrastao i znate što je po zanimanju. Mođžda znate i što najviše voli jesti i u kakvoj glazbi najviše uživa. U redu, stekli ste nekakav dojam o njemu, ali realno, niste ga upoznali. A možda bi vas sve ono što o njemu još uvijek ne znate potpuno oborilo s nogu. U svakom slučaju ako tijekom prvog dejta nije učinio ili rekao nešto neoprostivo, svakako zaslužuje još jednu priliku.

2. Mođžda jedno od vas jednostavno nije bilo raspoloženo za dejt. Svi znamo imati loše dane - stres na poslu, ispit koji nije prošao kako smo se nadali, svađa s najboljom prijateljicom, obiteljiski problemi... Sve su to situacije koje će nam pokvariti raspoloženje, a i dejtovi su sami po sebi stresni jer nije lako biti super raspoložen kada se nalazite s potpunim strancem. Možda ste vi imali loš dan, možda ga je imao on, ali u svakom slućaju izađite još jednom prije nego što definitivno odustanete od njega.

3. Samo zato što vas nije odmah fizički privukao kao što ste mislili da hoće, ne znači da vam se neće više svidjeti više kada ga malo bolje upoznate. Dokazano je da je privlačnost nešto što raste i razvija se s vremenom. Uostalom, koliko vam se puta dogodilo da ste nakon nekog vremena prijatelje počeli doživljavati kao fizički privlačne. I ono najvažnije, kada nam se netko svidi kao osoba, puno nam je fizički privlačniji nego prije.

4. Još uvijek niste pošteno razgovarali. Da, bili ste na piću dva sata. I da, pričali ste cijelo vrijeme. Ali znate i sami da ste najvjerojatnije brbljali o svemu i svačemu. Pitali ste ga sve ono što biste pitali bilo koga koga ste tek upoznali. Dajte šansu pravom razgovoru i istražite koliko si stvarno (ne) odgovarate.

5. Nemate što izgubiti. dapače, možete samo biti na dobitku. Posebno ako ni sami niste sigurni što točno o njemu mislite. Najgore što vam se može dogoditi je da potrošite još nekoliko sati na njega, a to je zanemariva cijena ako doista želite upoznati nekoga s kim biste se mogli upustiti u pravu vezu.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj