Zašto biste se u vezi trebali ponašati kao da ste single

27/03/2018

Jeste li i vi jedna od onih koja vjeruje kako prava ljubav = apsolutno i potpuno prožimanje vas, i njega?

Koliko prijateljica i poznanica imate za koje znate da na druženje s njima možete računati samo kada su single ili kada im je dečko nečime zauzet? Vjerojatno puno, a ovaj tekst je za sve njih, i za vas ako se u spomenutom opisu pronalazite. Jer stručnjaci su se složili - neovisnost u vezi samo čini vezu još čvršćom.

1. Vaš partner neće osjećati pritisak da bude vaše sve. Ne postoji osoba, niti bi trebala postojati, niti prijatelj, niti partner, koja bi preuzela ulogu svih osoba koje su vam u životu potrebne. Postavljanje partnera na pijedestal kao savršenog samo im stvara pritisak i u konačnici vodi ka neuspjehu.

2. Društveni život vodi brigu da vam nije dosadno. Nemojte se viđati samo s drugim parovima. Koliko god vam se to možda činilo prikladnim, družite se i s prijateljima koji su single. Šarolik krug prijatelja među kojima se krećete pružit će vam različita iskustva, mišljenja, definicije zabave i perspektive.

3. Bude li svatko od vas imao svoje interese, karijerne puteve i hobije, samo ćete imati više tema za razgovor.

4. Vlastiti hobiji i interesi pumpaju vaše samopouzdanje. Osim toga, istraživanja su dokazala kako posvećivanje pažnje raznim stvarima u životu (prijateljima, obitelji, ljubavi, karijeri, hobijima) umanjuje depresiju i stres. Zašto, pa potpuno je jasno i logično: ako vam je veza sav vaš život, i najmanja svađa činit će vam se kao apsolutni raspad sistema i kraj svijeta. 

5. Ako slučajno i prekinete, nećete imati osjećaj kao da vas pola nedostaje. Malo je stvari u životu koje su bolne kao prekid veze, posebno kada odluka nije na vama i ne možete ništa učiniti. No prekidi osobito bole kada ste potpuno ovisni o drugoj osobi i kada je ona sav vaš svijet. Upravo kako biste to spriječili, budite svoji, imajte svoje vrijeme, svoje interese i svoje 'ja'. Ako se on bude bunio, barem će vam u startu biti jasno da imate posla s egocentrikom i control freakom. Što je svakako bolje znati prije nego kasnije!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj