Zašto biste prijateljstva s povlasticama trebali izbjegavati!

28/05/2019

Pretpostavljate da nije neki problem ako izlazite s njim dok ne naiđe netko bolji, ali to baš i nije najsretnije rješenje...

Mogli bismo takav odnos slobodno nazvati 'skoro pa veza'. Dva su različita tipa takvog odnosa: onaj u kojem želite da taj tip postane službeno vaš dečko i drugi u kojem samo se samo zabavljate dok ne naiđe netko bolji. Bez obzira koji se odnosi na vašu situaciju, niti jedan niti drugi nisu zdrav rješenje za vas.

Prema stručnjacima za odnose, dogovori kao ovaj, koji prolaze kroz sve faze veze bez potpune predanosti, postaju sve uobičajeniji. Mnogo žena stagnira između odnosa bez obaveza i prave veze i ne znaju kako se izvući iz takvog odnosa. Ako želite takav odnos pretvoriti u nešto ozbiljnije, pametno bi bilo reći i tražiti ono što zaista želite, a osobito ako se nalazite u tom odnosu 'zajedno, ali ne zajedno' već mjesecima. Ipak, zbg dva najčešća problema, malo je onih koji se odvaže na taj korak:

via GIPHY

1. Mnoge se žene boje da će ispasti zahtjevne ako kažu da žele nešto više od takvog odnosa. Ali samo trebate osvijestiti strah i napraviti to. Dobit ćete bolji odgovor ako nastupite s pozitivnim stavom. Dajte mu do znanja da ne očekujete odgovor odmah. Ako mu se zaista sviđate i stalo mu je, odgovorit će tako da će vam biti jasno da želi da budete njegova djevojka. Ako je on pravi dečko za vas, vaš zahtjev ga neće uplašiti. A ako je pogrešan, želite ga uplašiti.

2. Držite ga u rezervi dok ne naiđe netko bolji. Znate da taj dečko nije baš najbolji za vas, ali koristite emocionalne prednosti takvog odnosa. Pretpostavljate da nije neki problem ako izlazite s njim dok ne naiđe netko bolji, ali dok god ste u nekom takvom odnosu, zatvarate se za neke bolje mogućnosti. Razmislite o tome – izađete na piće s frendicom, ali nakon jednog pića zaključite da je kafić pun 'šmokljana' i odlučite otići. I mislite si 'Pa što onda?' Imate nekog s kim možete otići na večeru idući dan. Ali tko zna koga biste upoznali i što bi se dogodilo da nemate tog dečka na kojeg možete računati. Trebate prerezati takav odnos jer vas to prisiljava da budete otvoreni za sve mogućnosti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj