Iskoristite znanje o kemiji zaljubljivanja i natjerajte ga da poludi za vama

14/04/2021

Koliko ste samo puta poželjeli da postoji način na koji ćete se uvjeriti da se i on zaljubljuje brzo i snažno poput vas? Donosimo dobre vijesti!

Istraživanja su pokazala da aktivnosti koje stimuliraju produkciju dopamina mogu probuditi romantične osjećaje. Sva ta nevjerojatna saznanja o kemiji zaljubljivanja možete iskoristiti i natjerati ga da vas zavoli.

Pustolovina inspirira ljubav

Predvidljivost je najbrži ubojica ljubavnog apetita. Zato zaboravite na mirne večeri uz dostavu hrane i posuđeni film. Umjesto toga napravite nešto neočekivano. Ugurajte ga napola odjevenog sa sobom pod tuš. Nova i uzbudljiva iskustva stimuliraju ljubav jer podižu aktivnost dopamina u mozgu. Igrajte igru pitanja i postavite ona koja će vam otkriti o kojim aktivnostima sanja. Kad saznate da npr. oduvijek želi roniti upišite vas oboje na tečaj. Iznenadite ga i ubuduće će ga zabava i uzbuđenje zbog te aktivnosti asocirati na vas.

Ljubomora okida strast

Uputite najslađi osmijeh konobaru dok ste s njim na večeri ili zagrlite njegovog frenda. Ovi suptilni potezi koji pokreću ljubomoru pokazat će vašem dragom da vas drugi muškari itekako primijećuju. Sama pomisao na to da bi partner mogao zastraniti pojačava aktivnost dopamina. 'Istraživanja su pokazala da ste u očima partnera vrijedniji kad vas drugi žele', kaže profesor psihologije dr. Arthur Aron. No budite pažljivi s ovom taktikom. Flertujte taman toliko da vaš dečko vidi da ste poželjni drugima, ali bez prijetnje njegovim osjećajima.

Dugi rastanci guše požudu

Ne držite dragog grčevito za ruku ili još gore nogu i ne molite ga da ne ide ako mora otići i to dobro znate. Ništa nije toliko neprivlačno kao očajnički 'nemoj ići!' Kad se u trenucima rastanka ponašate ležerno u njegovoj se glavi roje pitanja, a rezultat toga je dopaminski odgovor koji pojačava njegovu želju da vrijeme provodi s vama. Sljedeći put kad se rastajete dajte mu brzinsku pusu i krenite svojim putem, ili budite vi ta koja će prekinuti telefonski razgovor, koja će prekinuti večernje druženje i otići kući ili napustite njegov stan prije nego se probudi. Ljudi uvijek žele ono što ne mogu lako dobiti.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj