Pokažite im ovo, pogotovo ako se ne vole maziti - akcija među plahtama nije put do zdravog i trajnog odnosa

14/04/2021

Zagrljaji su ti koji će vam pomoći da održite vezu, zato pazite da budu redoviti...

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da je jačina nekog odnosa određena time koliko se često mazite. Dakle, nemojte paničariti ako ne prakticirate seks šet puta tjedno. Radije se nastojte maziti na kauču što češće kako biste održali intimnu povezanost.

Kad je fokus na seksu, a emocionalni problemi su gurnuti ustranu i ne priča se o njima, to može dovesti do većih problema. Neseksualni dodiri (to znači da vam dečko ne dira grudi dok se grlite), potiče povezanost i intimne razgovore. Za to vrijeme izlučuje se hormon oksitocin koji potiče osjećaje zadovoljstva, nježnosti i privrženosti.

Ovaj kemijski spoj proizvodi se dodirom i utječe na to da se osjećamo dobro i potiče ovisnost – poput droge: znači što se više mazite s partnerom, više ćete mu htjeti biti blizu i na taj način održavate razinu bliskosti koju ne možete postići seksom. Oksitocin ima ulogu u podizanju samopoštovanja i poboljšava sposobnost za zdrave i bliske odnose. Jednostavno imamo potrebu biti fizički blizu osobe koju volimo bez skidanja odjeće.

Istraživanja pokazuju da nakon razdoblja medenog mjeseca, kad ne možemo biti jedno pokraj drugog bez skidanja svega sa sebe, vi i vaš partner postanete 'uvučeni' jedno na drugo. Pojednostavljeno rečeno, pogled vašeg partnera izaziva val oksitocina i vi ćete jednostavno dobiti svoj 'šut' maženjem. Dakle, prestanite brojiti orgazme, otvorite ruke i zagrlite svog muškarca!

Mia Elliott

Novo

Komentiraj