Za žene koji broj manje, za frajere koji broj više - zašto lažemo o broju seksualnih partnera?

24/01/2021

Pravo je pitanje koliko je nas spremno otvoreno priznati o kojoj je brojci riječ. 8 žena priznalo nam je svoja iskustva!

Uvriježeno je mišljenje kako frajeri lažu o broju žena s kojima su spavali. Najčešće, vjeruje se, tu brojku uveličaju, vjerujući kako veći broj žena znači i bolji rejting kod suprotnog spola. Žene pak, s druge strane, najčešće tu brojku umanjuju jer vjeruju kako frajere može odbiti preveliki broj.

Ispitali smo 8 čitateljica koliko su doista iskusne, a evo što su nam odgovorile:


'Imam 21 godinu, u vezi sam, i do sada sam spavala samo sa svojim dečkom.' - Dolores

'Imam 29 godina, udana sam, spavala sam s 3 frajera.' - Maja

'Imam 26 godina, živim s partnerom, spavala sam s 10 frajera.' - Ines

'Imam 33 godine, udana sam i spavala sam s 12 frajera.' - Ana

'Imam 35 godina, u vezi sam, spavala sam s 20-30 frajera.' - Lana

'Imam 27 godina, u vezi sam i spavala sam s 30-40 osoba, od čega su 5 bile žene.' - Lea

'Imam 23 godine, u vezi sam i spavala sam s 45-50 frajera.' - Tihana

'Imam 25 godina, u vezi sam i spavala sam s 74 osobe, od toga 21 frajerom.' - Marija


Većina ispitanica vjeruje kako je prosjek do 10 frajera, no svaka od njih, spavale tek s jednim ili dvoznamenkastim brojem frajera, prešućuju pravu istinu. Ana recimo svakom frajeru s kojim spava kaže da joj je prvi frajer s kojim ima seks, a da nije s njim u vezi. Iskrena je samo kada kaže da je imala samo jednog dečka. Čak i njezin suprug vjeruje kako je on tek drugi muškarac s kojim je spavala.

Neke ispitanice otkrile su kako će točnu brojku otkriti nekome za koga osjećaju da nema predrasuda i da je liberalan i širokih pogleda, no kada se susretnu s nekim konzervativnijim, redovito se drže neke imaginarne, pristojne brojke. Marija koja je promijenila najviše seksualnih partnera također je priznala kako uvijek kaže da ih je spavala s 5-7, iz jednostavnog razloga što ne želi da ju se oduđuje zbog nečega što je njezina privatna stvar. 'A čim ljudi čuju da smo spavali s puno frajera, odmah zauzimaju stav da smo drolje', priznala je.

Poanta je da nema idealnog broja koliko bismo partnera trebali promijeniti, niti se one s malim brojem treba smatrati neiskusnima i dosadnog seksualnog života, kao što nije nužno svaka žena s većim brojem partnera žena lakog morala. Svatko ima onoliko partnera koliko mu najbolje odgovara i nema potrebe da ičije seksualne navike i ponašanje nailaze na osudu, samo zato što se razlikuju od naših vlastitih. Sve dok je netko zadovoljan svojim seksualnim životom, koliko god on skroman ili pak osebujan bio, nemamo pravo zadirati u njega niti ga osuđivati na bilo koji način.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj