Za mene, seks nije užitak pa sam mužu dopustila da spava s drugim ženama!

20/07/2020

Iskreno vjerujem da on ne zaslužuje patiti zbog mog niskog libida...

Moj je libido potpuno nestao nakon rođenja moje dvoje djece. U početku sam za to krivila hormone, no ta je isprika, dvije godine nakon poroda, malo zastarjela.

Odlučila sam testirati razine hormona kod liječnika. Svi su se rezultati pokazali normalnima. Sad znam da je moja bitka sa seksom psihološka. Rijetko mislim na seks, gotovo nikad. Mislim na svoju djecu, njihove aktivnosti, moj posao, posao moga muža, što ću kuhati za večeru, čišćenje WC-a – na sve to mislim više od seksa sa svojim mužem. Ili bilo kime drugome.

Ne osjećam seksualno uzbuđenje i teško se uzbuđujem čak i kad se trudim. Situacija je drugačija tijekom ovulacije. Dok ovuliram, imam osjećaj da bih zaskočila svakoga tko ima penis. Ta mi činjenica daje nadu, ali nada nije dovoljna za mojeg muža.

On umire od gladi za seksom. Ako ga nema tri dana tijekom ovulacije jer je baš tad na poslovnom putovanju, to vjerojatno znači da je prošao još jedan mjesec bez seksa. Nezadovoljan je i to mi je dao do znanja u nekoliko navrata: „Da me stvarno voliš, to bi učinila za mene.“ ili „U braku smo, trebali bismo se seksati.“ ili „Žena si mi, zar ne želiš svojeg muža učiniti sretnim?“ No što je sa mnom? Što je s time što mene čini sretnom? I što meni godi?

Mnogo bih stvari mogla kriviti za svoj nedostatak libida – dosta mi je dodirivanja nakon hvatanja, čupanja, guranja, povraćanja moje djece tijekom dana. Iscrpljena sam (Koji roditelj nije?). Pod stresom sam zbog posla. Imam previše obaveza kod kuće. Mrzim svoje mekano, neistrenirano, post-porođajno tijelo. Nemam vremena za depilaciju... opet. No, bez obzira na razlog, ne želim se tjerati da radim nešto što ne želim raditi. Ne želim stvarati raspored seksa za sebe i svog muža zato što su stručnjaci to savjetovali.

Pokušala sam seks kad nisam bila raspoložena i bilo je grozno. Ne osjećam napaljenost, nervozna sam. Osjećam se još gore od prije. Osjećam se kao da sam učinila nešto što ću požaliti. Umjesto toga sam izabrala drugi način. Mužu sam dopustila seks s nekim drugim. Otvoreni brak. Ne, za mene to nije idealno rješenje, ali nije ni razvod.

Većina parova reći će kako bi se jednostavno trebali razvesti, ali ja se ne slažem. Moj muž i ja imamo vrlo sretan brak. Postoji puno više razloga za taj brak od seksa. Puno više razloga koji ovu obitelj drže na okupu. Ako on mora prazninu popuniti s nekim drugim i ako će ga to usrećiti, uvjeriti da ostane sa mnom, onda neka bude tako.

Moj muž i ja smo prijatelji i obitelj. S dolaskom naše djece, činjenica da smo i ljubavnici pada na drugo mjesto. Moja su djeca važnija od njega. Ne zanimaju me spojevi niti druženje u dvoje. Odgajamo bespomoćna malena ljudska bića. Oni će uvijek biti na prvom mjestu. Znam da će me mnogi pitati zašto sam s njim ako mu dopuštam da me vara? Koji je onda smisao braka?

Brak je dio tvog života i može biti definiran i percipiran onako kako ti želiš. Muškarci i žene, žene i žene, muškarci i muškarci, djeca, bez djece, u istoj kući, s odvojenim stanovima, otvoren ili zatvoren. Brak može biti svakakav. Bitno je da je onakav kakav ti želiš da bude.

Naravno da mi cijela situacija smeta. Nije mi lako – pogotovo ne zato što sam zarobljena u društvu u kojem ti svi govore da je seks jedini način postizanja intimnosti s tvojim suprugom. Za mene to nije istina. Nadam se da će i on to shvatiti. U međuvremenu, ima potpunu slobodu. Tu mogućnost još uvijek nije iskoristio (bar ne koliko ja znam). Tvrdi da čeka mene, kad budem spremna.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj