Volite ga više od ičega, ali nemojte da vam partner bude vaš cijeli svijet!

18/09/2020

I još ponešto što vrijedi znati kako bi ljubav preživjela sve...

1. Imajte na umu da vi i vaš partner niste ista osoba, da svatko od vas treba svoje vrijeme i prostor, da svatko od vas ima svoje navike, ali i potrebe. Možda ste vi zadovoljni načinom na koji se vaša veza razvija, no to ne znači da je zadovoljan i on. Imajte razumijevanja za jedno drugo kao osobe i osluškujte potrebe jedno drugog.

2. Znajte kada neki problem ostaviti na miru. Ako se događa svađa oko jedne te iste stvari i ako ste tu, jednu te istu svađu imali više puta, i ako si svaki put ponavljate jedne te iste stvari, smatrajte uzrok te svađe nečim što je besmisleno ponovno potezati. Ako znate da svađa neće ništa promijeniti, čemu je uopće započinjati?

3. Jednako truda ulažite u prijateljstvo kao i u romantiku. Kada ste mladi, novopečeni par, normalno je da je veza ispunjena strašću i fizičkom privlačnošću. No kako vaša veza bude napredovala i trajala sve dulje, određene će stvari izblijedjeti, i to je potpuno normalno. No ono prijateljstvo i privrženost koji vas također povezuju od prvoga dana nikada neće oslabjeti, stoga je važno njegovati ih jednako kao i romantiku.

4. Nemojte da vam partner bude vaš cijeli svijet. Ako je vaša veza jedini izvor sreće u vašem životu, imate problem jer na samu vezu stavljate prevelik pritisak i ostavljate previše prostora da ona pod tim opterećenjem jednostavno pukne. Imajte interese i ljude s kojima možete provoditi vrijeme i osim vašeg partnera, a što toga u vašem životu bude više i što bude neovisniji, to će vaša veza biti snažnija i zdravija.

5. Podsjećajte se zašto ste se zaljubili. Vjerojatno postoje dani kada vas vaš partner izluđuje do besvijesti i bilo bi jako čudno da takvi dani ne postoje. No važno je da se redovito podsjećate zašto volite svog partnera i zašto ste se, kraj svih drugih, odlučili baš za vezu s njim. A kad god se sjetite toga, sve sitnice koje vas nerviraju činit će vam se potpuno beznačajne.

6. Kada ste u krivu, priznajte da ste u krivu. Najteže je priznati sebi da smo pogriješili, no to je velika stvar za odnos između vas dvoje. Ne morate uvijek biti u pravu, niti ćete biti uvijek u pravu, a što budete spremniji priznati svoje pogreške, to će vaš odnos biti zdraviji.

7. Nemojte biti pretjerano ljubomorni. Ljubomora nije nužno nezdrava za vezu - ona je dokaz da vam je do veze i osobe stalo. Naravno da ćete biti ljubomorni kada se netko krene otvoreno upucavati vašem dragom, no problem nastaje kada postanete pretjerano ljubomorni i kada izgubite povjerenje u partnera. Ako se svađa izrodi svaki puta kada samo pogleda drugu ženu, vrijeme je da se malo primirite.

8. Ne uspoređujte svoju vezu s drugim vezama. Nebitno koliko ste s nekim dobri, teško da će vam taj netko objašnjavati sve svoje probleme i brige. U komunikaciji s drugima, činit će vam se kako imate posla s ljudima u savršenim vezama i kako je svaka na ovaj ili onaj način bolja od vaše. No zapamtite da ne znate što se skriva iza privlačne maske i da je na kraju krajeva nepotrebno uspoređivati se s bilo kim jer ste važni samo vas dvoje, i vaše zadovoljstvo.

9. Ne prestajte flertovati jedno s drugim. Jednom kada upadnete u pomalo dosadnjikavu rutinu, lako je zaboraviti flertovati s partnerom, a posebice ako ste u vezi godinama. No s vremena na vrijeme, dotjerajte se jedno za drugog i priuštite si neki ludi i romantičan provod začinjen obiljem flerta i strasti. Odlazite na spojeve i dalje iako je vrijeme spojeva već miljama iza vas!

10. Cijenite što imate. Ne uzimajte partnera i njegovo ponašanje zdravo za gotovo. Sjetite se reći 'hvala' za neke lijepe stvari koje za vas čini, a posebice za one koje su toliko malene da je lako prestati primjećivati njihovo postojanje. Što više pokazujete da cijenite svog partnera, to će on biti spremniji više toga učiniti za vas, i obratno!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj