Vjerovali ili ne, vaši su se starci (vjerojatno) seksali više od vas!

12/03/2020

Možda vam zvuči nevjerojatno, ali je najvjerojatnije istina...

Iako generacije naših roditelja te djedova i baka nisu imale ni internet, ni pametne telefone i praktične aplikacije, seksale su se više nego one današnje. Ili barem tako tvrde znanstvenici. Naime, nedavno provedena studija objavljena u 'Archives of Sexual Behavior' otkrila je kako se mlađe generacije, iako liberalnije po pitanju seksa prije braka, seksaju manje od prijašnjih generacija.

Ako je vjerovati rezultatima ove studije, najviše je akcije bilo u životima onih koji su rođeni 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Ljudi rođeni u to vrijeme u prosjeku su u životu imali 11 seksualnih partnera, dok je prosjek današnjih generacija 8. Nešto starije generacije koje su odrastale u vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata u prosjelu su imale 2 seksualna partnera.

'Generacije novog tisućljeća nikada nisu upoznale svijet u kojem je seks prije braka tabu, no unatoč tolerantnosti takvog ponašanja, pripadnici ove generacije ne doživljavaju to kao dozvolu da spavaju s kim god požele', objasnila je Jean Twenge, autorica studije te nadodala: 'Jedan od razloga zašto je tome tako mogla bi biti povišena svijest o virusu HIV-a i ostalim spolno prenosivim bolestima, a ne pitanja morala.'

Jean je istaknula i kako su međugeneracijski razgovori o seksu još uvijek poprilično čudni. Kada je seks tema, mlade su generacije slobodnije i liberalnije, no njihovi se roditelji vjerojatno u razgovoru trude prikriti broj partnera koje su u životu zapravo imali.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj