Uvijek birajte frajera koji ima sestru

23/12/2021

Budući da sam odrasla uz čak dvije, dopustite da objasnim...

Tristan Thompson i John Mayer imaju braću. I to je to. To je cijela priča.

Postoji nešto što volim nazivati EOSS - energija odrastanja sa sestrama. Imam je ja, imaju je Michael B. Jordan i Dakota Fanning, kao i Harry Styles. Zapravo je riječ o nečemu što imaju svi ljudi koji su dobili čast i privilegij odrastanja sa sestrama te su s njima bili (i ostali) bliski. Da se razumijemo, ne govorim samo o onim ljudima koji neće doživjeti živčani slom svaki put kad netko spomene mjesečnicu (to se podrazumijeva). Govorim o dubljoj razini emocionalne inteligencije, a s tim će se složiti i stručnjaci za mentalno zdravlje. “Odrastanje sa sestrom muškarca pretvara u komunikativnog i empatičnog partnera”, kaže psihoterapeutkinja Imani Movva. “To je vjerojatno zato što žene puno bolje percipiraju tuđe potrebe”, objašnjava. Samim time, odrastajući u takvom okruženju (bez obzira na to kojeg ste spola), upijate golemu količinu pozitivne i korisne energije.

“Kada je riječ o odrastanju uz sestre, vrlo je važna činjenica da ste dobro upoznati s pojmovima kao što su kompromis, strpljivost i čekanje da dođete na red”, dodaje stručnjakinja za veze Stephania Cruz. (Vjerujem da su ti muškarci jako dobri u seksu zato što su naučili čekati svoj red.)

Prije nego što me napadnu svi oni koji se osjećaju prozvano, napominjem kako činjenica da netko ima sestru nije uvjet za ostvarenje funkcionalne veze. Štoviše, EOSS je moguće dobiti i od majke, tetke, čak i prijatelja. Osim toga, to što ste odrastali uz sestru definitivno vas automatski ne pretvara u princa na bijelom konju (pozdrav Leu DiCapriju).

Ipak, vjerujte mi kad kažem da je pri odabiru partnera iznimno važno, između ostalog, imati na umu i EOSS. Riječ je o frajerima koji mogu ponuditi više od pasivno-agresivne poruke “OK” ili neiskrenih isprika poput “Žao mi je što se tako osjećaš”. Osim toga, ne morate trpjeti kolutanje očima svaki put kad spomenete dečka najbolje frendice.

Sljedeći put kad me uhvatite u pomnom istraživanju njegovih profila na društvenim mrežama u potrazi za sestrom, znajte da za to imam itekako dobar razlog. U međuvremenu vam od srca preporučujem da učinite isto.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj